2018.11.25. 08:33
Hagyományokat, gasztronómiai szokásokat élesztettek újra
Idén is előkerült a pálinka, a hús, a hagyma, a pirospaprika és még számos egyéb fűszer november utolsó hétvégéjén a Varga Lajos Sportcsarnokban, ahol a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület és a helyi önkormányzat szervezésében tizedik alkalommal rendezték meg a Disznótoros és Böllérpálinka Versenyt.
Az esemény az ősöktől tanult hagyományokat, gasztronómiai szokásokat hivatott újraéleszteni. A látogatók a nap folyamán a hagyományos házi jellegű ételekből és italokból, valamint számos gasztronómiai különlegességekből válogathattak.
Idén sem maradhatott el a pálinkák kóstolója és minősítése. A vállalkozó szelleműek két deciliter szilva vagy egyéb gyümölcsből készült párlattal szállhattak versenybe. A bírálati szempontok között az íz mellett a tisztaság az illat és a szín is szerepet játszott. Az arany minősítést elért pálinkának közül az első három helyezettet jutalmazta a zsűri.
A jó hangulatról többek között a Fásy Ádám által vezetett Zeneexpressz valamint a Körösmenti Táncegyüttes gondoskodott.