Békéscsaba

2019.08.15. 16:08

Országos versenyen mérték össze tudásukat a szaxofonosok

Idén 14. alkalommal szervezik meg Békéscsabán a Klarinét, Szaxofon és Tárogató Zenei Tábort, melynek keretében csütörtökön tartották meg a 6. Köles István Országos Szaxofonversenyt.

V. E.

Szakszofon verseny BŽkŽscsab‡n a Bart—k BŽla Zenem?vŽszeti SzakkšzŽpiskol‡ba Csont— Norbert versenyz?

Fotó: Imre György

Varga István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, a tábor vezetője elmondta, a hatnapos eseményen összesen 55 tehetség vesz részt és két versenyt indítottak: az elsőn a klarinétosok mutatták be tudásukat, a második az említett országos szaxofonverseny volt, amelyben három korcsoportban húsz növendék indult. Így csabai, békési, budapesti, szombathelyi és pécsi versenyzők.

Képünkön Csontó Norbert, a verseny egyik résztvevője /Fotó: Imre György/

Hozzátette, a kifejezetten Békéscsabához kötődő, már-már nemzetközi programjukon résztvevő diákok mindegyike zenei pályára készül. Elhivatottságukat tükrözi, a zeneiskola nyitásától kezdve a legtöbben éjszakába nyúlóan gyakorolnak, illetve járnak egyéni, valamint kamaraórákra, zenekari foglalkozásokra és különböző workshopokra is.

A szaxofonverseny eredménye:

I. korcsoport

1. hely: Kocsis Ábris

2. hely: Lajkó Levente

2. hely: Makrai Viktória

3. hely: Ficsura Leon

II. korcsoport

1. hely: Havasi Kristóf

2. hely: Paku András

3. hely: Kalina Fruzsina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában