2020.05.27. 11:12
Megyei recepteket, finom borokat sorakoztat fel új rovatunk
Péntektől új rovat indul hírportálunkon, Ízek és illatok: A borokról könnyedén címmel, mely során Mokran Róbert békéscsabai sommelier bor-étel párosításokon keresztül mutat be szőlőfajtákat és bortípusokat.
20200525 Békéscsaba Portré: Mokran Róbert bor- és pálinkaszakértő, sommelier. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap
Fotó: Imre György
A hetente frissülő cikksorozatban a borszakértő egy-egy olvasói receptet is feltüntet, melyet a Békés Megyei Hírlap gondozásában megjelent Hétköznapok és ünnepek ételei című könyvből választ ki.
A sorozatot ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék elmélyíteni borszakértelmüket, feldobnák az egyhangúvá vált vasárnapi ebédeket, vagy egy romantikus vacsorával kedveskednének párjuknak.
Mokran Róbert első alkalommal a könnyű nyári borok királyát, az Irsai Olivért mutatja be, melyhez egy egyszerűen elkészíthető, ám mégis izgalmas csirkemell receptjét is ismertetjük.