2021.06.08. 18:30
Aranyat ért a csabaiak ötfogásos ételsora
A Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum, Szakképzőiskola és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete közös szervezésében a Magyar Gasztronómia Napja című szakmai rendezvény keretén belül rendezték meg a vendéglátó-ipari iskolák részére a Magyarország étele 2021 szakácsversenyt.
A Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolát két csapat képviselte. A versenykiírásban a feladat ötfogásos (hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel, desszert) magyar menü elkészítése, egy főre történő tálalása volt. Az ételsor kizárólag magyar alapanyagokból készülhetett, modern tálalásban, a nemzetközi irányzatoknak megfelelően.
Eke Ibolya, a csabai Zwack intézményvezetője elmondta, Csávás Bálint és Enyedi Szabolcs szakácstanulók munkája arany fokozatot érdemelt ki. Felkészítőjük: Csete Erzsébet. Zakocs Ákos István és Török Tamás szakácstanulók munkáját – felkészítőjük Szigetvári Péter Balázs – Champion- és különdíjjal értékelte a zsűri.