Kondoros

2022.12.12. 16:10

Balczó András életműve és Petőfi öccsének versei is helyi értékek lettek

Hétfőn – az idei esztendőben már második alkalommal – ültek össze a Kondorosi Települési Értéktár Bizottság tagjai, hogy döntsenek négy újonnan beterjesztett értékről.

Ny. L.

Összeültek a Kondorosi Települési Értéktár Bizottság tagjai

Forrás: Facebook

Helyi érték lett Balczó András öttusa olimpiai bajnok életműve, sportolói munkássága, Csernus Tibor festőművész és grafikus művészeti munkássága, Petőfi Istvánnak – Petőfi Sándor öccsének – Csákón írt versei és levelezései, valamint a Kondorosi Rózsa Pávakör nemzetiségi hagyományőrző művészeti munkássága

Ribárszki Péter polgármester elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy ismét bővült, gazdagodott a helyi értékek sora. Köszönetet mondott a javaslatot tevőknek, Ribárszki Annának, Klucsik Árpádnak és Paluska Zoltánnak a munkájáért. Mivel bárki lehet javaslattevő, a polgármester arra biztatta most is a kondorosiakat, hogy legyenek kezdeményezői a város életében meghatározó személy, dolog, étel, épített örökség, természeti érték helyi értékké nyilvánításának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában