Ünnepség

2023.04.17. 12:05

Megkezdődött a békési Mezgé 120 éves jubileuma

Teremavató ünnepséggel és nyugdíjas találkozóval nyitották meg a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, a békési „Mezgé” 120 éves jubileumi ünnepségsorozatát – erről Facebook-oldalán tájékoztatott az intézmény.

P. G.

Forrás: Facebook

A napokban megtartott esemény a Farkas Gyula szobornál zajlott, a nyugdíjas kollégáikat is meginvitálták. Farkas Gyula a térség oktatását jelentősen befolyásolta. Rendkívüli képességű, hatalmas tudásvággyal rendelkező egyéniség volt, aki példaértékűen tanított, szigorú rendet és fegyelmet tartott, tanítványait tisztelte és becsülte. Munkájának elismeréseként róla nevezték el a B épület 503-as termét.

Bár az iskola neve többször megváltozott, az ő iskolája, az ő szellemisége tovább él e falak között 

– zárta köszöntőjét Várszegi Éva Margit megbízott igazgató.

A teremavató ünnepség kísérő rendezvényeként a 120 év tiszteletére kiállított maketteket, legrégebbi oktatási eszközöket, naplót, iskolatörténeti kiállítást, valamint az egykori munkatársuk, Minya János fényképeiből összeállított fotókiállítást nézhették meg az érdeklődők az 503-as teremben. Ezt követően a nyugdíjas munkatársukkal egy múltidéző körsétát tettek az iskola területén, tanműhelyeiben, termeiben, megtekintették a gépmúzeumot, majd egy kötetlen beszélgetéssel fejeződött be az aznapi program.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában