Újrahasznosítás

2024.03.20. 12:53

Gönceiket bezsákolták a Vörösmarty diákjai a jó ügyért - videóval

Gönceiket összeszedték, bezsákolták és egy jó ügy mellé álltak az orosházi diákok. Természetesen a hozzátartozóik is. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, mint örökös ÖKO iskola, szívügyének tekinti az újrahasznosítást.

Csete Ilona

Megtelt 300 zsák ruhákkal, újrahasznosítás a cél

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola is csatlakozott a Sulizsák felhívásához, a Göncölj a Földért elnevezésű programhoz. A legtöbb háztartásban ugyanis lapul jó néhány olyan használható ruhadarab, amit már nem hordanak. Ez most is beigazolódott. Miután megérkeztek a regisztrációkor megigényelt sulizsákok, azokba gyűjteni kezdték a még használható ruhaféleségeket, kiegészítőket a gyerekek az újrafelhasználás céljából. Az otthon összegyűjtött és bezsákolt ruhákat bevitték az iskolába, szerdán pedig elszállította tőlük a Sulizsák Kft.

gyerekek, ruhák, kiegészítők, sulizsák
A gyerekek segítettek a szállítóknak. Fotó: Csete Ilona

Vargáné Gyömrei Anita, az akciót koordináló pedagógus hírportálunknak elmondta, a lemért ruhákért (1944 kiló) járó összeggel Az Iskola Tanulóiért Alapítvány számláját szeretnék növelni.

Az orosházi iskolások lelkesedése fantasztikus volt, 300 zsáknyi ruhaneműt gyűjtöttek. Hasonló megmozdulásról már hallottunk, például Nagybánhegyesen. Ott a helyi művelődési ház fogta össze a gyűjtőket, szintén sikerrel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában