Szent György nap

2024.04.27. 17:45

Közösségépítő városi hétvégére csalogatták a mezőhegyesieket

Mezőhegyes Szent György nap környékén számos jeles alkalmat ünnepel. Ahogyan a katolikus egyház, az önkormányzat is programokat kínál ilyenkor a családoknak s minden korosztálynak.

Csete Ilona

Az ünneplés Vitéz Mihály szobrászművész Vágta a végtelenbe című emlékkiállításának megnyitójával kezdődött el. A Szent György katolikus templomban pénteken adott koncertet a Mezőhegyesi Fúvószenekar, majd a Déryné program keretében Urbán verbunk - Rózsa story címmel láthattak műsort a város lakói az ÁMK színházteremében.

közösségépítés, program, Mezőhegyes
A viseletkészítők kiállítása is látható Mezőhegyesen. A szerző felvétele

A helyi művelődési központ előcsarnokában viseletkiállításra hívták a kíváncsi érdeklődőket szombaton. Ott láthatók a Csorvási Hudák Szövőműhely, Hudák Józsefné népi iparművész és Hudák Mariann Mesterremek-díjas viseletkészítő ruhái, Komárné Papp Margit népi iparművész, Kézműves Remek-díjas  viseletkészítő legszebb munkái Battonyáról, valamint a mezőkovácsházi Németh Ilona divattervező, szabómester is elhozta legszebb ruháit a kiállításra.

Nagy élet volt a városközpontban szombaton. Az ÁMK mögötti téren miközben felszállt a füst, elrajtolt az V. bogrács party elnevezésű főzőverseny, a helyszínen Pap István Tibor polgármester elmondta, ezek a napok nagyon sokszínű programokat kínálnak a mezőhegyesieknek és a városukba érkezőknek. Szerencsére jó sokan vannak - tette hozzá a városvezető. Azt is elárulta, törekedtek arra az elmúlt években, hogy kiszélesítsék a Szent György naphoz kapcsolódó programokat és felkeltsék az emberek érdeklődését, igényét a közösségépítő rendezvények iránt.

Hónád Csaba családja és barátaik is éppen ezért neveztek a főzőversenyre, hogy a bogrács körül összejöjjenek, a főzés után minél többen körbeüljék az asztalukat. A főzőcsapatok (harmincan) 5-5 kiló húst kaptak, Hónádék vegyes disznópörköltet készítettek 15 fős vendégseregüknek. Azt is elárulták, szombaton reggel a mamák otthon sütötték a hájas kiflit, amit szintén vittek a fiataloknak a délutáni programok idejére.

Mert felváltva szerepeltek a színpadon a helyi fellépők és vártak ismert énekeseket is a mezőhegyesiek.

A főzőversenyre harminc csapat nevezett. A szerző felvétele


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában