Szakmák utcája

2024.04.25. 16:35

A munkaerőpiac várja a képzett fiatalokat - galériával

Szakmák utcája néven Orosháza belvárosában, az Árpád-kertben mutatta be képzési palettáját a GySzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola. Sok reggeli, piacozó járókelő szétnézett, de érdeklődve tájékozódtak az általános iskolások is a standoknál, Láttunk "lebilincselő" pillanatokat is.

Csete Ilona

Gépészek, asztalosok, kozmetikusok, fodrászok, vendéglátósok, a rendészeti ismeretek iránt érdeklődő fiatalok és tanulók adtak útmutatást kortársaiknak, a pályaválasztás előtt állóknak csütörtök délelőtt a szakmák utcájában. Pörneki Attila igazgató érdeklődésünkre elmondta, az Orosháza hét kapcsán is aktuális ez a rendezvény, hiszen iskolájuk is nagy múlttal rendelkezik, gazdagítja Orosháza oktatási intézményeinek a sorát.

szakképzés
Utcára vitték a sokszínű képzési palettájukat. Fotó: Csete Ilona

Hagyományos a szakmák napja programunk. Ilyenkor elhozzuk és bemutatjuk a képzési sokszínűségünket, ami nagyon vonzó a nyolcadikos diákok és a felnőttek számára is. A gépészeten, a rendészeten, a festő, kőműves szakmákon át mindent megmutatunk. Az a célunk, hogy a városban működő cégeknek olyan szakembereket képezzünk, akik korszerű tudással lépnek be a munka világába. Itt vannak a duális partnereink is, a Linamar például. Örülünk, hogy két tanulónk éppen most versenyez a Szakma Sztárja Fesztiválon. Büszkék vagyunk rájuk – nyilatkozta az igazgató.

Miközben a fiatalokkal nézelődtünk, láttuk, mekkora az érdeklődés minden helyszínen. A fodrászok megállás nélkül készítették a frizurákat, az asztalosok is dolgoztak. A rendészek a fegyverismeret mellett a bilincs használatáról is meséltek és be is mutatták a "lebilincselő" pillanatokat a hozzájuk érkezőknek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában