Fórum Sarkadon

2024.05.27. 19:45

Zsigó Róbert: háború vagy béke, ez a sorsdöntő választás tétje – galériával

A június 9-ei európai parlamenti választás valóban sorsdöntő lesz, a legnagyobb tétje az, hogy háború vagy béke legyen, a Fidesz-KDNP a béke mellett állt ki – hangsúlyozta Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, aki hétfőn Sarkadon, a Kossuth utcai általános iskola kamaratermében tartott lakossági fórumot dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Mokán István polgármester meghívására.

Licska Balázs

Zsigó Róbert emlékeztetett: 2022. február 24-én tört ki az orosz-ukrán háború. A magyar kormány mindent megtett és megtesz azért, hogy Magyarország kimaradhasson ebből, hogy minél előbb fegyverszünet és béketárgyalás következzen. Hozzátette: az európai vezetők többsége háborúpárti, Brüsszelben háborús pszichózis van. Ezért valóban sorsdöntő lesz az európai parlamenti választás, az a kérdés, hogy béke- vagy háborúpárti politikusokat küldünk-e Brüsszelbe. Az a voksolás tétje, hogy béke legyen vagy háború. A Fidesz-KDNP a béke mellett állt ki. 

zsigó róbert, sarkad, fórum, választás
Zsigó Róbert: a Fidesz-KDNP a béke mellett állt ki.  Fotó: Lehoczky Péter

Zsigó Róbert gratulált a Sarkadon végzett munkához

A miniszterhelyettes gratulált dr. Mokán István polgármesternek a Sarkadon elvégzett munkához. Kiemelte: a kormány azt a célt fogalmazta meg, hogy fejlesszék a településeket, hogy az emberek mindenhol megfelelő színvonalon vehessék igénybe az állami vagy önkormányzati szolgáltatásokat. A koronavírus-járvány és a háborús helyzet ellenére sikerült összefogni. Jelezte: azon településeknek lehet segíteni, ahol tisztában vannak azzal, hogy mit akarnak, hogy mi a fontos a közösségnek, és ez Sarkadon így van, dr. Mokán István személyében partnerre találtak.

Helyben az a kérdés, hogy gyarapodás vagy marakodás

Amíg európai és országos szinten az a kérdés, hogy háború vagy béke legyen, addig helyi szinten az, hogy gyarapodás vagy marakodás – folytatta dr. Mokán István. Tíz éve vezeti polgármesterként a várost, előtte két cikluson át főállású alpolgármester volt, korábban pedig városmenedzser. Az elmúlt tíz évben soha nem látott nagyságrendben indultak el, valósultak meg fejlesztések, vagy vannak folyamatban. Büszkék arra, hogy minden beadott sarkadi pályázat nyert, illetve, hogy azokat véghez is vitték, ezeknek hála megújultak többek között a nevelési-oktatási, az egészségügyi és szociális intézmények.

Sarkad polgármestere, dr. Mokán István, valamint Zsigó Róbert miniszterhelyettes a fórumot megelőző sajtótájékoztatón. Fotó: Lehoczky Péter

Van mit megóvni és folytatni Sarkadon

Az önkormányzatnál a koronavírus-járvány és az energiaválság ellenére minden munkahelyet megőriztek, sőt bővítették is azok számát, a költségvetés mindig egyensúlyban volt. Kiváló kapcsolatot ápolnak a helyiekkel, a vállalkozókkal, a civil szervezetekkel, az egyházakkal. A városvezető hangsúlyozta: békés közéletet, fejlődő várost, sikeres közösséget teremtettek. Úgy véli, van tehát mit megóvni és folytatni Sarkadon.

Az együttműködés sikerre vezet

Az együttműködés, az egymásba vetett hit és szeretet sikerre ítéli ezt a 10 ezer lelkes nagy családot – folytatta dr. Mokán István polgármester. Kitörési pontként, Sarkad nagy lehetőségeiként említette a Békéscsabától Nagyszalontáig megépülő M44-est, amely Sarkad mellett is elmegy majd; azt, hogy a Dél-Alföld legnagyobb tárolókapacitása Sarkadon van, a volt cukorgyár helyén kialakított ipari parkban; valamint a Corvinus-projektet, amelynek keretében sorra fúrnak és helyeznek üzembe gáztermelő kutakat Sarkad környékén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában