Összefoglaló

2024.06.29. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 29.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 29-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Számszeríjjal sebesített meg egy, a belgrádi izraeli nagykövetséget őrző szerb csendőrt szombat délelőtt egy támadó, akit a rendőr agyonlőtt. Szerb és izraeli tisztségviselők szerint az első jelek arra utalnak, hogy terrorizmus motiválta támadás történt.

Kis híján tragédiába fordult a meglepetés, borzasztó sérülés ért egy budapesti férfit. Lövészetet kapott ajándékba, de a fegyver felrobbant, és az egyik alkatrésze a férfi mellkasába fúródot.

Ez csoda: kamion alá szorult, rommá tört autójából mászott ki épségben egy férfi.

Gőzerővel zajlik az aratás Békésben, a betakarítási bizottság ülésén az áramszolgáltatók figyelemfelhívása is terítékre került. Eszerint az elmúlt években többször fordult elő baleset, melynek során a mezőgazdasági művelés alatt álló területeken erőgép vagy az általa vontatott munkagép villanyvezeték-hálózatnak ütközött, beleakadt a vezetékrendszerbe, illetve elszakította a villanyvezetéket. A szolgáltatók több dologra is felhívták a figyelmet.

Mindenki fellélegzett, hogy az egész napos keresés után megtalálták Anitát, a Fishing on Orfűn fesztiválozó, eltűntnek hitt lányt. A békéscsabai fiatalt kutyákkal és drónokkal keresték csütörtökön, mivel nem adott életjelet magáról és barátai hajnal óta nem látták.

Százak vettek részt a szombaton a gyulai Almásy-kastély parkjában megtartott KoraPICniken. A számos különlegességet tartogató programot, a KoraPICnik ezúttal is azért hívták életre, hogy erősítsék a koraszülött gyermeket nevelő családokat, illetve, hogy megköszönjék az egészségügyi dolgozók koraszülöttekért is végzett munkáját.

Megkezdődött a Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom felszentelésének 200. jubileumát ünneplő rendezvénysorozat.

Rajt-cél győzelmet aratott a Konyecsni Milán, Szabó Vilmos ifjúsági páros K-2 1000 méteren szombaton a pozsonyi ECA ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokságon. Konyecsni Milán a KSI-Gyomaendrőd mezőberényi származású sportolója, Szabó Vilmos a KSI budapesti csoportjának versenyzője.

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Egy hajóban evezünk elnevezésű vízitúrát ezen a hétvégén a Körösökön. A szombaton kezdődött eseményen mintegy hetvenen vesznek részt, a Békés vármegyeiek mellett az ország több tájáról érkeztek sportemberek a kétnapos kihívásra. Az Egy hajóban evezünk az első napon Gyuláról Békésre érkezett, majd vasárnap Békésről Köröstarcsáig folytatódik az evezés.

Mezei Virág: elszántság és alázat is kell a győzelemhez. Nagyon örülök, hogy újra részese lehetek egy ilyen szépségversenynek. Hálát, örömöt és izgatottságot érzek – árulta el a Tündérszépek országos döntőjébe jutott orosházi szépség. 

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az új fülhallgató. Az LG legújabb TONE Free fülhallgatóját, a T90S modellt grafén, azaz egyetlen atom vastagságú grafitréteg felhasználásával alkották meg.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában