Biztosított az ellátás

2024.07.17. 19:37

Beázott a nagy esőben az orosházi kórház, áthelyezték a betegeket

A szerdán rövid idő alatt lezúduló hatalmas mennyiségű esővizet nem tudta kezelni a kórházi épületek csapadékvíz elvezető rendszere, ezért beázott a kórház 6. emeleti keleti szárnya és a szakrendelő földszintje. A beázott osztályról a betegeket áthelyezték, a biztonságos betegellátás továbbra is biztosított – adták hírül az intézmény közösségi oldalán.

Beol.hu

Légzuhatag érte el Orosháza térségét szerdán, a kora délutáni órákban. A nagy széllel és jégesővel kísért vihar az Orosházi Dr. László Elek Kórházat is érintette, rövid idő alatt közel 45 mm csapadék zúdult a kórház területére, az intézmény beázott. Az épületek tetején kialakított csapadékvíz elvezető rendszerek nem ilyen terhelésre lettek tervezve, így nem is tudták elvezetni a felgyülemlett vizet – írták a kórház közösségi oldalán.

orosházi kórház, beázott, szakrendelő, eső
Beázott a kórház a nagy esőben, tűzoltók az intézményben. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház 

Beázott a belgyógyászat, leszakadt a plafon

Ennek okán a fekvőbeteg épülettömb 6. emelet keleti, belgyógyászati szárnya beázott, a folyosón és az egyik kórteremben 1 négyzetméteres darabon leszakadt a plafon. Személyi sérülés nem történt, a kórház dolgozói rövid idő alatt kiürítették az épületszárnyat, a betegeket a 2. emeleti keleti szárnyra helyezték át, a biztonságos betegellátás biztosított.

A szakrendelőben a földszinti rész kapott az esőből

A vihar érintette a Könd utcai szakrendelő épületét is. Itt sem bírta a rengeteg lezúduló vizet a csapadékvíz elvezető hálózat csőrendszere, ezért a földszinti rész beázott. Az orosházi tűzoltók segítségével a kórház műszaki kollégái gyorsan elhárították a hibát. A rendelők és az előtér takarítása, fertőtlenítése miatt csütörtökön a szakrendelő földszintjén nem lesznek rendelések, a védőnői szolgálat nem fogad pácienseket. Dr. Csányi Ágnes házi gyermekorvos a főépület 1. emeletén, a Csecsemő- és Gyermekosztályon várja a betegeket. A nőgyógyászati szakrendelésre és ultrahangra érkező betegeket a főépület 3. emeletén, a Szülészet Nőgyógyászati Osztályon vizsgálják meg. A terhesgondozóba és CTG-re érkezők vizsgálata, ellátása a szakrendelő II. emelet 210-es rendelőjében lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában