Balnor

2024.07.24. 16:56

A világ végéről is beszerzi a különleges fákat - faliképek készülnek az orosházi műhelyben

A Balatonon a ZánKapu Művészeti Galéria mutatta be annak az orosházi fiatalembernek a munkáit, akinek a kezei nyomán különleges ékszerek születnek a világ minden táján élő, fellelhető fákat használva alapanyagul. Ezúttal viszont faliképek formájában köszöntek vissza egy galéria falairól alkotásai. Zánkán mutatkozhatott be Balogh Norbert ékszereivel és faliképeivel.

Csete Ilona

A ZánKapu Galériában személyesen is találkozott Balogh Norbert azokkal a tárlatlátogatókkal, akik a természetes alapanyagok iránt mutatnak érdeklődést; akik szívesen viselnek fából készült ékszereket és akiket érdekel a lakásdizájn egy-egy újszerű megoldása akár egyedi falikép formájában is.

faliképek, alkotás, Balogh Norbert
Balogh Norbert faliképei láthatók voltak Zánkán. Fotó: Facebook

– Ahogy az ékszereimmel, úgy a faliképeimmel is a fára, mint különleges, természetes alapanyagra szeretném a figyelmet ráirányítani. A világ minden tájáról érkezett különleges fafajaiból készítem a képeimet. Néhány hónapja láttam munkához, minden képem egyedi, különleges fából született. És úgy láttam, jól fogadták az emberek – nyilatkozta Balogh Norbert, akinek az alkotásai iránt így keltették fel az érdeklődést.

Kicsi műhelyből extravagáns faliképek, ékszerek

– Extravagáns ékszerek érkeztek Balnor Norbitól és a különleges kézműves képeiből is válogathattok – olvastuk a ZánKapu Művészeti Galéria közösségi oldalán egy bejegyzésben.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az orosházi Balogh Norbert, vagy ahogy még többen ismerik, Balnor, egy orosházi kis műhelyben – ahol nyugalom és csend honol – álmodja meg, tervezi és néhány speciális eszközzel készíti egyedi ékszereit. Ő úgy fogalmazott: nincs nála nagy felhajtás, ott, a műhelyben, az alkotás ideje alatt nem számít a rohanó ­világ. De az számít, miből és mit készít. Különleges, egzotikus, a világtengereket is átutazó fafajtákat beszerezve álmodja meg különleges, egyedi ékszereit fából, és szintén különleges ásványokból. 

– Az ékszer kicsi, ám a kép mérete alkalmas arra, hogy az akár sok évtizeden át növekvő fa (100 éves olivafa) mintázatát, színét visszaadjam, megmutassam. 

Íme egy alkotása, ez a falikép olivafa szelet matt fekete alapon. Fotó: Facebook

Drága fafajták a világ végéről

Az alkotásnak ez a mérete, fajtája új kihívások elé állít engem is. A lakások, irodák, intézmények dekorációit ha keresik az emberek, rálelhetnek az általam készített képekre és akkor még többekhez eljut ez a természetes alapanyag. Örülök, hogy jó volt az első kiállításom visszhangja. Megerősített abban, hogy érdemes akár Ausztráliából, vagy a világ végéről is idehozatnom a természetes fát, bármelyik drága fafajtát – tette hozzá Balnor.

Norbert jó ismerője, értője a fának. Nem titkolt szándéka, hogy minél többekhez eljusson ez a természeti kincs ékszerek, vagy akár lakásdíszek formájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában