Közösségi akció

2024.07.24. 06:59

Diákok is öntözték a pár éve ültetett fákat Gerlán

Öt éve indították el a Nevelj fel egy fát! akciót a Közösség a Fejlődésért Egyesülettel – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. A minap Gerlán, a Pacsirta utcai játszótéren és környékén, nagyszabású közösségi akció keretében megöntözték azokat a növényeket, amelyeket pár éve az akkori ötödik osztályos diákok ültettek.

Licska Balázs

Az volt a cél, hogy a választókerület általános iskoláinak területén vagy közelükben ötödik osztályos diákok ültessenek egy-egy fát, amelyeket aztán később ők gondoznak, ápolnak. Ezzel a helyi kötődést, a felelősségvállalás érzését szerettük volna erősíteni – ismertette Facebook-oldalán Herczeg Tamás.

locsolás, Gerla, diákok
Többen ragadtak vödröt és locsoltak a Pacsirta utcai játszótéren. Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az elmúlt évek során több száz fát ültettek, amelyek döntő része szépen cseperedik. Ehhez az is hozzájárul, hogy az ilyen csapadékszegény időszakban a diákok és aktivisták segítségével rendszeresen szerveznek közös locsolást.

Gerlán az elsők között ültettek fákat a Pacsirta utcai játszótéren, amelyek öntözésére hétvégén az egykori ültető diákok mellett Kis Sándor iskolaigazgató, Szente Béla önkormányzati képviselő, a Gerlai Wenckheim Társaság tagjai, helyi aktivisták, szülők is eljöttek. Közösségi akciónak szánták a programot, és a mostani locsolás bizonyította, hogy valóban azzá vált, hiszen, mint fogalmazott, ilyen összefogással képesek megóvni a fiatal csemetéket a kiszáradástól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában