Népszerű kirándulóhely

2024.07.21. 13:52

A Körösvölgyi Állatpark az osztálykirándulások egyik legkedveltebb célpontja

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kárpát-medencében élő állatvilágot bemutató állatparkja az osztálykirándulási szezonban 160 csoportot, több mint 6000 fő kiránduló gyermeket fogadott. Az állatpark munkatársai közülük mintegy 1000 fő részére szakmai programot is biztosított.

Vincze Attila

Az igazgatóság szarvasi bemutatóhelye a környezeti nevelés ideális bázisa. A Körösvölgyi Állatparkban a gyerekek egy helyen szerezhetnek olyan élményeket, ismereteket a bemutatott állatfajokról, melyek a természet iránti érdeklődésüket segítik felkelteni. Mint, ahogy a nemzeti park beszámolójából olvasható, a természettől egyre inkább elszakadó korosztály számára nagyon fontos, hogy kézzel fogható módon, valós élményeken keresztül, s ne csak az internetről, könyvekből, vagy az iskolapadban kapjanak ismereteket az élővilágról, annak érdekességeiről.

állatpark, kirándulások, kedvelt helyszín
A Körösvölgyi Állatpark az osztálykirándulási szezonban 160 csoportot, több mint 6000 fő kiránduló gyermeket fogadott. Fotó: Körömi Krisztina / KMNP

Az állatparkban megtekinthető több mint 50 féle állatfaj megismerését az önálló látogatás élményén túl különféle szolgáltatásokkal, programokkal, munkafüzetekkel segítik, melyek keretében nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek korosztályi igényeire, a játékos ismeretátadásra. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában