Gajdácsék birkája nyert

2024.07.23. 09:14

A legerősebb betyár: a malomkővel is gyorsan futott Kondoroson

Rózsa Sándor is megnyalta volna mind a tíz ujját, olyan finom ételek készültek a hétvégén a kondorosi betyárnapok főzőversenyén. Kiderült az is, hogy Gazsó Zsolt révén helyben maradt a legerősebb betyár cím. A Város legjobb pálinkája díjat, az ezzel járó vándorserleggel Molnárné Dévai Tünde érdemelte ki meggypálinkájával. Rigler Ivett a szervezők nevében összesítette az összes verseny eredményeit, legjobbjait.

Nyemcsok László

Az eddigi legsikeresebb betyárnapokat bonyolították le a hétvén a Kondorosi Csárdánál, és ehhez a különféle versenyek is hozzájárultak, például a legerősebb betyár verseny. A Jegenye GYM Gazsó Tamás vezetésével szervezte meg a küzdelmeket, Gazsó nyert, de Zsolt, és csak névrokonok.

legerősebb betyár, kondoros, betyárnapok, versenyek
Legerősebb betyár: a versenyen több számban is összemérték tudásukat az indulók Fotó: Bankó Tamás

Legerősebb betyár: a kamionhúzást Penge nyerte

Bár a kamionhúzást Penge, azaz Bíró István nyerte, de összetettben – még malomkővel futás, kőgolyóemelés és Apolló-felhúzás szerepelt a versenyszámok között – Gazsó Zsolt bizonyult a legjobbnak, így ő lett a legerősebb betyár.

Az erő nem hiányzott a házi kolbászoknál sem, ezt a megmérettetést vastagkolbászával Lestyán Mihály nyerte. Ezüstminősítést ért el Trabach Istvánné, bronzot Juhász György és Melis Attila.

A házi kézműves dzsemek és lekvárok versenyén gyümölcs kategóriában Trnyik Roland győzött, második lett Gyurikné Beregszászi Etelka, harmadik pedig Raffaj Ilona. A különleges gyümölcs kategóriában Gyurikné Beregszászi Etelka készítményét értékelte a legmagasabb pontszámmal a szakavatott zsűri, a második Baloghné Földi Anikó, a harmadik Lestyán Mihályné lett. Különdíjat kapott Gellén Eliza. A házi kézműves szörpöknél Melis Attila nyert a második és harmadik helyen egyaránt Marshall Béláné itala végzett. Különdíjat vehetett át Baloghné Földi Anikó.

A Rózsa Sándor kedvencei között a Város Házi Szak Ászok győztek Fotó: Bankó Tamás

A házi pálinkáknál a Piszkos Motorosok is győztek

A házi pálinkáknál a szilva kategóriában aranyminősítést ért el Kónya József, az egyéb gyümölcs kategóriában Molnárné Dévai Tünde. A különleges gyümölcs kategóriában kategóriában a Piszkos Motorosok Egyesület nedűje győzött.

A főzőversenyen a Gajdácsék csapatának bográcsosa nyert, a Rózsa Sándor kedvence kategóriában a Város Házi Szak Ászok vörösboros marha, juhtúrós sztrapacskával elnevezésű ételét találta a legjobban a zsűri. Rózsa Sándor pogácsának elkészítése ugyan nem volt versenyszám, de érdemes megemlíteni, hogy 42-en működtek közre ebben.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában