Tűzoltók

2024.07.07. 11:07

Huszonötből egyszer adott munkát Sarkadkeresztúr

Több esetben riasztották tavaly Sarkadkeresztúrra a hivatásos tűzoltókat, mint 2022-ben – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Bakucz Péter polgármester elmondta, hogy a közelmúltban a képviselő-testület ülésén beszámolt tevékenységéről a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság.

tűzoltók, viharkárok
Tavaly szélvihar okozott nagy bajt Sarkadkeresztúron: gallyak törtek, fák dőltek, épületek károsodtak. Illusztráció: Shutterstock

A tájékoztatóból kiderült, hogy amíg 2022-ben 12 alkalommal, addig az előző esztendőben 22-szer riasztották Sarkadkeresztúrra a szakembereket. A tűzesetek száma visszaesett, a műszaki mentéseké viszont jelentősen megugrott az egy évvel korábbihoz képest.

Két tűzeset fordult elő: egyszer másfél hektáron égett a száraz fű, egyszer viszont lakóépületben csaptak fel a lángok. Tűzhelyen felejtett étel okozott gondot, de senki sem sérült meg.

Emellett volt húsz műszaki mentés, a többségük beavatkozást is igényelt. Emlékezetes, hogy tavaly július 25-én szélvihar csapott le a falura, lakóházak károsodtak, gallyak törtek, fák dőltek ki. A békéscsabai, a gyulai, a szeghalmi és az orosházi hivatásos tűzoltók dolgoztak a helyszínen, de segített az önkormányzat és a gyulai járási mentőcsoport is a károk felszámolásában, a helyreállításban, ami napokon keresztül tartott.

A gyulai hivatásos tűzoltókat egyébként tavaly 189 tűzesethez és 377 műszaki mentéshez riasztották: előbbiek 1 százaléka, utóbbiak 5,3 százaléka történt Sarkadkeresztúron. Összességében pedig minden 25. eset fordult elő Sarkadkeresztúron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában