Képviselő-testületi döntés

2024.07.07. 21:41

Erre kért és kapott 19 milliót Szeghalmon a művelődési központ

Rendbe tették a kis faházat a várhelyi táborban, valamint korszerűsítik a városi sportcsarnokban a küzdőtér világítását – ezekre a fejlesztésekre kap pluszban 19 millió forintot Szeghalmon az önkormányzattól a művelődési központ a képviselő-testület döntése értelmében.

Licska Balázs

Macsári József polgármester elmondta, hogy két olyan kiadás is keletkezett, amellyel nem terveztek az intézmény év elején elfogadott költségvetésében.

  • A várhelyi táborban a kis faháznál több munka vált szükségessé, és bár van egy pályázat, amely a tábor fejlesztését célozza, a faház korszerűsítését nem tartalmazza. Ezért így kellett orvosolni a problémát.
  • A városi sportcsarnokban több probléma adódott a küzdőtér világításával, a lámpatestek kiégtek, régiek voltak. Ezeket cserélik ki a szerkezeteket, és ezzel energiatakarékos megoldást szintén kap az intézmény.

A városvezető hozzátette, hogy a két fejlesztés összességében 19 millió forintot tett, tesz ki, ezért igényelt és kapott az önkormányzattól pótelőirányzatként 19 millió forintot az intézmény.

A városi sportcsarnokban a küzdőtér világítását is korszerűsítették. Illusztráció: Shutterstock

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában