Veteránjárművek

2024.07.19. 19:51

Begurultak Orosházára a járműgyártás koros, de csillogó csodajárgányai - videóval, galériával

Ismét eltelt két esztendő. Ismét megtelt Gyopároson az Alföld Gyöngye Hotel parkja kétkerekű és négy keréken guruló csodajárgányokkal. Elérkezett ez a hétvége is! Az autó-és motorgyártás történetének megannyi különlegessége érkezett az idei veteránjárművek nemzetközi találkozójára. Egy dudaszóval, berregéssel, motordurrogással és csendesebb pöfögéssel kísért, látványos felvonulással is megörvendeztették az orosháziakat, akik a belváros utcáin integetve köszöntötték a veteránosokat.

Csete Ilona

Mintha ma lett volna: 1994. Ekkor (már 30 éve!) szervezte meg az első veterános találkozót az Orosházi Technikai Sportok Egyesülete (OTSE). Minden tagjuk azon dolgozik, hogy megmentse a régi korok járműveit az utókornak. S hogy ezt milyen profizmussal, hozzáértéssel teszik? Megmutatják az idei találkozójukon. A jól bevált gyakorlat, hogy kétévente ismételjék meg, remekül működik.

veteránjármű, oldtimerek
Mindent a szemnek: ennyi szépség egy helyen, az idei veteránjármű találkozón. A szerző felvétele

A muzeális értékű autók, motorok gazdáikkal idén is Gyopároson gyülekeztek pénteken. Már ott sok csodálójuk akadt az oldtimereknek.

A főszervező, Pántyéné Horváth Klára elmondta, érkeztek veteránosok Szlovákiából, Németországból, Ausztriából, 

Az Alföld Gyöngyétől indult el a veterán karaván rendőri felvezetéssel, s amerre az útjuk vezetett, ováció fogadta valamennyi felvonulót.

Szombaton a szintén hagyományos Horváth Károly Emlékverseny keretében a veteránjárművek találkozójának a résztvevői játékos próbatételen vesznek részt. A mezőny több, környékbeli településre is eljut, ott is bemutatkozik.

Aki a csillogó, pöfögő, duruzsoló autó- és motorritkaságokat közelebbről szeretné szemrevételezni, netán megszavazná a legszebbet (mert lesz szépségverseny!), annak ajánljuk, látogasson ki Orosháza főterére vasárnap délelőtt. Ott ismét felsorakoznak a veteránosok járműveikkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában