Oldtimer

2024.07.21. 11:52

Megtelt Orosháza főtere csillogó oldtimer szépségekkel - videóval

Megtelt Orosháza főtere vasárnap délelőtt. A nagyon várt veteránjárművek csodálói reggel óta ott sétálgattak, a matuzsálemi és ifjabb korosztályt képviselő gépcsodákat várták, de nagyon. Az autó- és motorgyártók pompás darabjaira szavazhattak is. A már hagyományos szépségversenyen közönségdíj volt a tét.

Csete Ilona

Végre van látnivaló és mennyi ember! – ezt a megállapítást többek szájából hallottuk az Orosházi Technikai Sportok Egyesülete (OTSE) hétvégi programjának utolsó napján.

oldtimer járgányok, auto-motor, főtér, Orosháza
A kicsi, meg az óriás - ilyet is láttunk a főtéren. Fotó: A szerző felvétele

A győri oldtimer amerikai autócsoda (Corvette Stingray) tulajdonosa nosztalgiázva mesélt a szombati túrájukról (s közben autóját folyamatosan fotózták a kíváncsi érdeklődők, szelfik sokasága készült). Sorolta, merre járt a mezőny (érintették Nagyszénást, Gádorost, Tótkomlóst is). Ez utóbbi helyen a szlovák tájházban még az ismereteiket is pallérozhatták, de mindenütt sok játékos feladvány várta őket. Számára a részeg szemüvegben való bringalakat kinyitása volt komoly kihívás.

Csak itt és csak most: motortörténelem. A szerző felvétele

Gyermekes családokkal, idősekkel és fiatalokkal is találkoztunk a főtéren, akik már azt számolgatták, újabb két évet kell várniuk az ehhez hasonló élményre Orosházán.

A veteránjárművek csodálói megtöltötték Orosháza főterét. A szerző felvétele

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában