Fényképek

2024.08.28. 14:54

Gyulán látható a „20 éve együtt az EU-ban” kiállítás

Hétfőtől Gyulán látható a „20 éve együtt az EU-ban” fényképkiállítás. A tárlat a Europe Direct Békés tájékoztató iroda szervezésével a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának Szent István utca felőli kerítésén tekinthető meg.

Papp Gábor

Hazánk EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete kültéri fényképkiállítást rendez az ország 22 pontján. A kiállítás összesen 20 nagyméretű képen mutat be egy-egy sikeres uniós fejlesztést minden magyarországi vármegyéből, valamint a fővárosból. Noha ez csak néhány példa a több tízezer sikeres projekt közül, melyek az EU támogatásával valósultak meg országszerte az elmúlt 20 évben, a képek kiválasztása során a Bizottság képviselete arra törekedett, hogy a bemutatandó programok a hétköznapi élet és a gazdaság minél több területét felöleljék. Többek között különleges képekkel találkozhatunk a Tiszavirág hídról, a Körös-Maros Nemzeti Parkról vagy a miskolctapolcai Csónakázó-tóról, de megismerkedhetünk egészségügyi, digitális vagy energiahatékonysági fejlesztésekkel is.

A kiállítás a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának Szent István utca felőli kerítésén látható
A kiállítás a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának Szent István utca felőli kerítésén látható. Fotó: Békés Megyei Könyvtár

A fényképeket korszerű, nemzetközileg kipróbált, közpénzkímélő megoldással, állványzat nélkül helyezik el a vármegyeszékhelyek vagy más városok központjában, középületek, például iskola, kórház, szabadidőközpont vagy kormányhivatal kerítésein. Hasonló megoldást alkalmaztak korábban több európai nagyvárosban, így a párizsi Luxembourg kertben vagy Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén is.

A kiállítás a fejlesztések és programok bemutatásával a büszkeség és az összetartozás érzését kívánja erősíteni a magyar polgárokban, bemutatva az uniós támogatások kézzelfogható hatásait, hangsúlyozva az EU-tagság által elért eredményeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában