Békés vármegye

2024.08.18. 19:01

Ezt néztétek ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat.

Beol.hu
Nézzük, mi érdekelte leginkább olvasóinkat

Jóllehet, már csak szűk egy hónap maradt hátra a nyárból, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély továbbra is készül különböző programokkal. A kastély augusztusi programjairól Kocsis Klára létesítményvezetőt kérdeztük. 
 

Békéscsabai óvodásoknak, iskolásoknak indított paradicsomprojektet korábban Lehoczkiné Megyik Erika jaminai kertbarát, és szombaton saját kertjében, udvarán fogadta a látogatókat, gyermekeket, szüleiket, nagyszüleiket,ismerősöket. A paradicsom idén katasztrofálisan termett Erikánál az extrém hőség és a levélatkák pusztítása miatt. A résztvevők jószágokkal is megismerkedhettek, például Rudival, a bakkecskével, aki nagyon örült minden simogatásnak.

Néma csendben, gyertyagyújtással emlékeztek az egy évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt Szabó Sándorra csütörtökön este Békéscsabán. Családtagok, barátok, munkatársak, tanítványok, ismerősök, tisztelők egyaránt ellátogattak a megyeszékhelyi hotel elé, hogy fejet hajtsanak a sportember, hazánk egyik legismertebb küzdősport-edzője, Szabó Sándor emléke előtt. A tavaly nyáron meggyilkolt férfi emlékét tábla őrzi a szálloda falán.

Az elmúlt éveket figyelembe véve rekordszámú, közel ötven csapat készített sárréti birkapörköltet és hagyományos ételeket azon a főzőversenyen, amelyet szombaton rendeztek Vésztő-Mágoron, a Mágori Fesztivál keretében. Érkeztek baráti, munkahelyi társaságok, közösségek Vésztőről és a környékbeli településekről egyaránt. A zsűri elnöke elmondta, mitől lesz igazi a birkapörkölt.
 

Új játszóteret vehettek birtokba csütörtökön a medgyesbodzás-gábortelepi gyerekek. A beruházásra fordított 6 millió forintot a Magyar Falu Program pályázatán nyerte a település.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában