Kiállítás

2024.08.21. 17:23

Janiga Hajnalka hazatért, fotóiból nyílt kiállítás

Janiga Hajnalka fotóiból nyílt kiállítás a Kalocsa Róza Művelődési Központban. 17 évesen már bemutatkozott a tehetséges fotós. Hajnit most újra Mezőkovácsházára sodorta az élet, az elmúlt esztendők során szerzett tapasztalatait szeretné bemutatni szülővárosának.

Csete Ilona

Janiga Hajnalka először 2009-ben mutatkozott be a Kalocsa Róza Művelődési Központ falai közt képeivel. Rengeteg témában készíti fotóit az ország számos pontján. Ahogy érik a személyisége úgy alakul a képeinek az üzenete is.
Fotóin egyre nagyobb hangsúlyt kap az emberábrázolás. Ennek egyik állomása az első önálló kiállítása, amelynek címe: Tükörkép.

Janiga Hajnalka, fotós, kiállítás
Hajni és egykori mentora, Rácz-Juhos Andrea. Fotó: Juhos János

Miért e címválasztás? Bárki a saját fotóján viszontláthatja a saját tükörképét. De megláthat valami mást is. Az a más maga a fotós. Hiszen minden egyes elkészített kép tükrözi a megalkotóját is. Amikor pedig a néző megtekinti a képet, ő is szereplőjévé válik a fotónak.

Egy portréból így alakul ki 3 ember közös története…

Az egyedülálló zenei betétekkel tarkított ünnepségen Hajni egykori mentora, Rácz-Juhos Andrea tanár, ezüstkoszorús fényképészmester nyitotta meg a kiállítást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában