Községháza

2024.08.22. 18:11

Kívül s belül felújított, modern, energiahatékony a gádorosi hivatal

Ünnepelt Gádoros a napokban. A Magyar Falu Program keretében a temetőben évek óta zajló fejlesztéseket is felavatták, majd az Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése elnevezésű, szintén a Magyar Falu Programban elnyert forrás jóvoltából a polgármesteri hivataluk épületének a belső felújítását is elvégezhették. Korábban már a külső, energetikai fejlesztés megtörtént.

Csete Ilona

A magyar forrásból, a Magyar Falu Program keretében elvégzett belső felújítás valóban látványos, erről azok is meggyőződhettek, akik ott voltak a szalagátvágásnál, a gádorosi polgármesteri hivatal előtt.

hivatal, Gádoros, átadás
Kívül s belül megújult a hivatal, átadták. Dr. Szilágyi Tibor, Erdős Norbert, Szegedi Balázs  A szerző felvétele

Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése című projekt átadóján Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, a magyar kormánynak köszönhetően jelentős forrástámogatásból sikerült megoldani a szükséges munkákat itt is.

Elismeréssel szólt a nagyközség vezetésének a munkájáról, akik tudatosan tervezik a faluban szükséges fejlesztéseket. A majd 100 milliós külső energetikai beruházás után vállalkoztak a belső a felújításra, majd 44 millió forint értékben.

– Belső nyílászárók cseréje, burkolatok, festés... Gratulálok, mert a végeredményen látszik, szívükön viselik a település sorsát. Jó testület, jó polgármester akkor nyúl a polgármesteri hivatalhoz, ha már a településén minden mással végzett. Így történt ez Gádoroson is.

– Valóban így történt, de a forrásokat elő kellett teremteni, amihez segítséget kaptunk a képviselőnktől. 2022-ben energetikai beruházásra több mint 95 millió forintot nyertünk. Hőszigetelés napelemrendszer, külső nyílászárók cseréje, földszinti vizesblokk és mozgáskorlátozott mosdó kialakítása... Ezt fedezte a pályázat. Majd jöhetett a hivatal belső felújítása egy Magyar Falu Program 2021-es nyertes pályázata jóvoltából, több mint 43 millió forintból. Önkormányzatunk pedig 6,7 millió forintot tett hozzá. A korszerűsítés során a földszinten és az emeleten belső nyílászárók cseréje, új laminált parketta lerakása, az épület teljes elektromos és informatikai hálózatának a felújítása megtörtént és a festés-mázolás, a házasságkötő terem felújítása megvalósult – sorolta a polgármester.

Dr. Szilágyi Tibor bejelentte: a TOP Plusz pályázat keretében 225 millió forint forrást nyert a Kossuth utcai csapadékvíz elvezetésére, a Tóth-asszony közösségi ház külső felújítására, a kultúrház tetőzetének a felújítására. Újabb beruházások valósulhatnak meg a nagyközségben. Előkészítési fázisban vannak ezek a projektek.

Szegedi Balázs, a Békés Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke, reményét fejezte ki, a sok, sikeres pályázat után a jövő is akkor lehet sikeres Gádoroson, ha már most azon dolgoznak, hogy a településnek mire van s lesz szüksége. Milyen pályázatokkal, milyen fejlesztési lehetőségeket tudnak együtt kiaknázni a gádorosiak érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában