Kovácsházi napok

2024.08.19. 06:50

Bödöndobó, rönkcipelő férfiak között volt Kovácsháza első Herkulese - galériával, videóval

Micsoda férfivirtus! Micsoda erő kell egy farönk kinyomásához, egy 80 kilós, betonnal kitöltött vasbödön magas korláton való átdobásához! És a nyakba akasztott, mindenki másnak ólom nehéz lengősúly cipelése is komoly kihívást jelentett azoknak a férfiaknak, akik az I. Kovácsházi Herkules címért szálltak versenybe a Kovácsházi napok keretében, szombaton délután.

Csete Ilona

Megtelt a Kalocsa Róza Művelődési Központ mögötti tér a sportokat kedvelő helyiekkel az egészségnap folytatásaként. Családokkal, kisgyermekesekkel és sportolókkal is találkoztunk. A nagyon várt műsorszám az először meghirdetett erőember verseny volt. Keresték ugyanis az I. Kovácsházi Herkulest.

kovácsháza, verseny, Herkules
Az I. Kovácsháza Herkulese verseny nevezői 2024-ben. A szerző felvétele

A csárdaszállási erős emberek sportjával foglalkozó Fülöp Mihályék elmondták, olyan eszközökön próbálhatják ki magukat a nevezők, amelyekkel edzőtermekben nem találkoznak. Kovácsházán hatan neveztek: Molnár Attila, Máhler Martin, Rádai Barnabás, Németh Tamás, Réti Szabolcs, Zengő Dezső.

Az 50 kilós farönköt egy percen át kellett a fejük fölé emelni a versenyzőknek, az járt sikerrel, akinek a legtöbbször ez sikerült. A lengő súly cipelése is komoly kihívás volt, majd 100 kiló akadt a versenyzők nyakába. A 80 kilós kibetonozott bödön (hiába volt jó fogás rajta) dobálása is megizzasztotta az erős férfiakat,

A szurkolók buzdították az erős embereket, akik között teljesítményével Zengő Dezső érdemelte ki a Kovácsháza Herkulese címet 2024-ben.

Zengő Dezső lett Kovácsháza Herkulese 2024-ben. A szerző felvétele

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában