Hajrá Heni, gyógyulj meg!

2024.08.13. 13:32

Testvére mindenkit arra kér, imádkozzon Ónodi Henrietta jobbulásáért

A kondorosi és békéscsabai kötődésű olimpiai bajnok tornásznőről pár nappal ezelőtt rossz hírek érkeztek, újra kórházi ellátásra szorul, miután a tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel. Ónodi Henrietta testvére, Barbara mindenkit arra kért, imádkozzon Heniért.

Nyemcsok László

Kondoros és Békéscsabai díszpolgára, Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián nyert lóugrásban arany-, talajon pedig ezüstérmet. Az Egyesült Államokban élő tornásznő márciusban szívinfarktust kapott, és a költséges gyógykezelésére gyűjtésbe kezdtek.

Ónodi Henrietta, kórház, gyűjtés, gyógyulás
Ónodi Henrietta bemutatja ezüstérmet érő talajgyakorlatát a női torna csapatversenyében a XXV. Nyári Olimpiai Játékokon, Barcelonában. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Ónodi Henrietta gyógyulásáért gyűjtenek

A Magyar Nemzet arról írt, hogy Ónodi Henrietta részére létrehoztak egy adományszámlát is a gofundme.com oldalon, melyen célösszegként félmillió dollárt (180 millió forintot) jelöltek meg. A gyűjtést azért kezdeményezte az egykori tornászklasszis testvére, Barbara, mert az Egyesült Államokban nem kevesebb, mint napi kétezer dollár (720 ezer forint), azaz heti ötmillió forint az olimpiai bajnok kezelése.
– Heni sajnos ismét sürgősségi ellátásra szorul, így átkerült abból a rehabilitációját felügyelő intézményből, ahol két hónapja gyógyul, egy kórházba, miután számos komplikáció lépett fel nála – írta posztjában testvére. – Szerencsére a kezelés hatásosnak bizonyul, mert annak ellenére, hogy nagy fájdalmai vannak, az étvágya már javult, és az előírásoknak megfelelően szedi a gyógyszereit.

A helyzetet nehezíti, hogy még csak legidősebb gyermeke nagykorú

Sajnos, a gyűjtés nem halad olyan ütemben, mint azt Ónodi Henrietta gyógyulása, kezelése megkívánná. Jelenleg 35 ezer 172 dollár gyűlt össze, ami még nagyon messze van a szükséges összegtől. A helyzetet nehezíti a Blikk információja szerint, hogy a válás után Henrietta egyedül maradt, s még csak legidősebb gyermeke nagykorú. Az amerikai szabályozás miatt ő számít közvetlen családtagnak, emiatt a jelenlegi információk szerint csak ő dönthet édesanyját és annak betegségét illetően.

Sokan látogatták az aranyérmes kiállítást Kondoroson

Paluska Zoltán a kondorosi Legendák Földje Alapítvány képviseletében elmondta, ők is gyűjtenek Heninek, mégpedig a Legendák Földje Alapítvány: 53700072-11047306-00000000 számú számláján. A közleménybe mindenki írja be: Ónodi Heni támogatása. Egy a közös üzenet: „Hajrá Heni, gyógyulj meg!”
Paluska Zoltán kitért arra, a Kondorosi Csárdamúzeumban a párizsi olimpia ideje alatt látható volt az Öt karika – öt olimpiai aranyérem című kiállítás. A tárlat három legendás sportoló, kondorosi olimpiai bajnok, Balczó András öttusázó, Ónodi Henrietta tornász és Sasváriné Paulik Ilona paralimpiai bajnok asztaliteniszező előtt tisztelgett.

Egy floridai üzletben esett össze az olimpiai bajnok

Mint arról már hírt adtunk, idén március 28-án egy floridai élelmiszerboltban vásárolt Ónodi Henrietta három gyermekének, amikor hirtelen összeesett. Az olimpiai bajnok tornászt azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve. Stabilizálták az állapotát, majd a kórházban megállapították, hogy szinte teljesen elzáródtak az artériái. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét. Akkor sikerrel jártak, azonban az olimpiai bajnok tornásznőről pár nappal ezelőtt megint rossz hírek érkeztek. Újra kórházi ellátásra szorul, miután a tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában