Program

2024.08.07. 11:18

A Táncsics fiataljai „érett” nagykövetek lettek

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 2019 óta tagja az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Programnak. Magyarországról 67 középiskola a tag.

Csete Ilona

A táncsicsos diákok junior nagykövetként sokat dolgoztak

Fotó: Mikulás Rolandné

Az iskola junior nagykövetei a 12. D. osztályból Gellény Eszter, Ficsor Regina, Khaldi Aisa, Nemes Nina, Varga László, a 12. A. osztályból Asztalos Erika sikeres érettségi vizsgát tettek.

A 4 év során változatos programokon vettek részt, vagy valósítottak meg. Ilyen volt többek között az iskolai EU-info pont kialakítása, iskolai ÖKO-EU napok szervezése, rendhagyó EU órákon és írók európai napján való aktív részvétel, Hallasd a hangod! néven EU-s ifjúsági konferencián való részvétel Budapesten, Veszprémben nemzetközi találkozón való részvétel, Fedezd fel Európát! tanulmányi kiránduláson való részvétel Budapesten, Level Up! konferencia Brüsszelben – számoltak be a Táncsics közösségi oldalán.

Bokor Anikó és Horváth Vivien a 12. D. osztályból sikeresen pályázott a Discover EU Programban, ennek révén ingyenes utazási igazolványt nyertek.

A junior nagykövetek távozása után, a jövő tanévtől, új tagokkal folytatják az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Programot a szenior nagykövetek, Seres Erzsébet és Kondor Edith koordinálásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában