Véradás

2024.08.17. 15:51

Segítettek a kovácsháziak, városvezetők is vért adtak

A mezőkovácsházi véradások éves tervében már sok esztendeje szerepel a Kovácsházi napok keretében szervezett véradás. A szombati egészségnapon is érkeztek a Kalocsa Róza Művelődési Központba az önzetlen segítők vért adni.

Csete Ilona

Farkas Norbert első véradó és Jankó Erzsébet

A Kovácsházi napok programsorozat részeként zajlott szombaton az egészségnap nagyon sok szűréssel, tanácsadással, előadásokkal. Ekkorra hirdettek véradást. A helyszínen volt, ott kezdte a napját Jankó Erzsébet is, a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezet megbízott vármegyei igazgatója, aki örömmel nyugtázta, hogy a már hagyományos rendezvényre egyre többen érkeztek a reggeli órákban is. 

Egy mezőkovácsházi beteg érdekében irányított véradásra is várták az önzetlen segítők – tudtuk meg tőle.

Találkozott Mezőkovácsháza megválasztott új polgármesterével, Farkas Norberttel, aki első véradóként érkezett s jelentkezett vért adni. És ezt tette szintén első véradóként a város alpolgármestere, Albertus László is.

Az igazgató asszony fontosnak nevezte a példaadást, azt a fajta felelős magatartást, amivel megszólíthatnak más, még tétovázó kovácsháziakat, hogy merjenek s akarjanak vért adni, így segítve embertársaikon.

A véradás végén hírportálunk megtudta, a szombati napon hatvanan nyújtották karjukat s adtak vért, négyen voltak első véradók.

Farkas Norbert, Jankó Erzsébet, Albertus László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában