Orosházi református iskola

4 órája

130 évesen 130 kilométer: sokan futottak érte, sokat

Orosházán 1894-ben megnyitotta kapuit a Polgári Iskola. A József Attila Általános Iskola nyomdokaiba lépő Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola összekötő híd Orosháza múltja, jelene és jövője között. Az oktatási intézmény idén ünnepli fennállásának a 130. évfordulóját.

Csete Ilona

Az idei tanév a 130 éves jubileumról, annak méltó megünnepléséről is szól, a múlt hétvégén a 130 kilométert gyűjtötték. De összeállítottak egész éves programsorozatot is. Minden hónapra készülnek különlegességekkel a református iskolában.

130 kilométer, futottak, futóverseny, futás
A nagy csapat: ők futottak szombaton a Linamar jótékonysági futóversenyén. Remélik, meglesz a 130 kilométer. A szerző felvétele

A szeptembert például a mozgás jegyében úgy tették emlékezetessé, hogy gyerekek, szülők, pedagógusok egyaránt neveztek a hétvégi Linamar  jótékonysági futásra. Azt volt a cél, hogy ki-ki a maga módján, fizikai képességeihez mérten megtesz, lefut, vagy sétál néhány kilométert és hátha sikerül így összegyűjteniük 130 kilométert az ősök tiszteletére.

130 kilométer összegyűjtése volt a cél

A refisek élvezték minden percét a szombati fantasztikus hangulatú sporteseménynek. Pintér Lilla igazgató elárulta, majd 40 fő futott az iskola képviseletében, minden évfolyam képviseltette magát, és több kollégája is gyalogolt, futott. A szülők is rajthoz álltak minden távon (volt 1,1 kilométeres sétakör; és négy táv közül választhattak a futni vágyók). Megtudta hírportálunk, hogy volt, aki nem a szombati jelenléttel, online teljesítette az általa vállalt futásteljesítményt.

Volt olyan osztályfőnök, aki nem sportolóként, hanem az osztályába járó gyermekeknek szurkolva érkezett Gyopárosra. Azt is kiderítettük már, hogy a legidősebb, az iskolánk képviseletében nevezett futó, aki egykoron nálunk végzett, ő 1974-es születésű. Nagyon büszkék vagyunk mindenkire és a teljesítményeikre.

Azt már a szervezőktől tudtuk meg, hogy az adatok, az eredmények feldolgozása zajlik, a református iskola pedig izgatottan várja, vajon a 130. jubileumi évben sikerült-e futva is ilyen szép eredményt, 130 kilométert teljesíteniük. Az igazgató elárulta, szeptember 27-én, pénteken 130 perc sport címmel az Európai és Magyar Diáksport Napján az egész iskolát megmozgató rendezvényt terveznek nagyon sok mozgásformát kipróbálva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában