Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 30.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 30-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Egy dróthurokkal akarta megölni szomszédja kutyáját egy férfi vasárnap Magyarbánhegyesen.

Megjöttek a fotók! Így kötött ki az üzlet kirakatában az ittas autós.

Zajlanak az egyeztetések, hogy miként tudnának a kiváló hegymászó, Suhajda Szilárd számára emléket állítani Békéscsabán – mondta Szarvas Péter polgármester a minap sajtótájékoztatón. A városvezető korábban emléktábla elhelyezését kezdeményezte, most arról beszélt, hogy más is szóba jöhet.

Hiányzik egy iPhone, egy slusszkulcs vagy egy lakáskulcs? A talált tárgyakat az igazolt, jogos tulajdonosaik most, október 3-ig átvehetik Békéscsabán, a polgármesteri hivatalban – közölték a békéscsabai városházán.

Szabad mindent megtennünk, amit képesek vagyunk megtenni? Neil Harbisson a világ első hivatalosan elismert emberi kiborgja – azaz részben robot, részben emberi lénye.

Megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) vasárnap a SpaceX Crew Dragon űrkapszulája, amely a tervek szerint jövőre visszahozza a Földre az ott ragadt két amerikai űrhajóst Butch Wilmore-t és Suni Williamst – közölte a NASA és a SpaceX, írja az MTI.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar labdarúgó-válogatott, amely jövő pénteken Hollandiát fogadja, két hét múlva pedig Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában – írja az MTI.

Óriási a kovácsházi hordóvonat népszerűsége. Íme a recept: ha kreatív apuka vagy és van némi közöd a japán kistraktorokhoz, akkor egy találkozó és egy jó buli kedvéért akár te is elkészíthetsz a műhelyedben egy hordóvonatot. Vagy nevezzük hordó dottónak? Legyen bárhogy, a mezőkovácsházi Szűcs Mihály összegyűjtött néhány hordót és összeállított egy szerelvényt, ez lett a hordóvonat. A gyerekek imádják, pedig nem is zakatol – de nagy élmény az utasának lenni.

Hat békéscsabai középiskola mintegy száz tanulójának fotó-, rajz- és kézműves alkotása látható azon a kiállításon, mely hétfőn nyílt a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikumban. A tárlat a Csabai Garabonciás Napok egyik legrégebbi programjának számít, melyet a kezdetek óta megrendeznek.

Szent György napjához kapcsolódik a ménes kihajtása a legelőre – ez is sok érdeklődőt vonz minden tavasszal. Ám ez a hétvége, a Szent Mihály napjához kötődő behajtás is a ménesbirtok sokszínű, csábító programjának köszönhetően ,,telt házas” volt szombaton, a 20-i majorban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában