Zsűri

2 órája

Ásós Géza is ott lesz a tápéi pacalpárbajon – videóval

A hétvégén immáron a XV. Pacalpárbajt rendezik meg Csongrád-Csanádban, a tápéi Diófa vendéglőben. A pacal nagyágyúi, köztük a békési Kira vendéglő tulajdonosa, Ásós Géza, a napokban munkamegbeszélést tartottak a Diófában. Géza ezúttal nem csak főz, de zsűriz is.

Papp Gábor

A Diófa vendéglőbe három vármegye legjobb pacalkészítői – köztük Ásós Géza – látogatnak majd el, hogy részt vegyenek a XV. Pacalpárbajon. Bács-Kiskun vármegyéből a szabadszállási Zöld Ász, Csongrádból a szegedi Fasor, valamint a békési Kira vendéglő kínálja majd a főztjét.

Ásós Géza, pacal, pacalfőzés
Ásós Géza: félretettem mindent, jövünk és jól érezzük magunkat. Fotó: Török János/Délmagyarország

– Számomra megtiszteltetés volt, hogy elhívtak a zsűribe. Azt hittem, hogy versenyezni hívnak, de én nem versenyzek. Ha elindulnánk főzőversenyen, biztos, hogy mindenki minket, vagy engem akarna megverni, letaszítani a trónról. De nincs trón. Mi főzünk és ebből élünk. Tévéműsorokba se mentem el. De amikor érkezett ez a megkeresés a szervezők részéről, félretettem mindent, és jövünk és jól érezzük magunkat – mondta Ásós Géza a Délmagyarnak.

Ásós Géza töltött káposztát is az asztalra tesz

Több mint 30 csapat nevezett a vasárnapi Pacalpárbajra. Biztos, hogy nem marad senki éhen: a szabadszállásiak csak klasszikus pacallal érkeznek, Ásós Gézáék a csülkös pacal mellé töltött káposztát is az asztalra tesznek, a Fasor is érkezik pacallal, amit marhaínnal színesítenek, a Diófa pedig olyan pacallal készül, amiben füstölt csülök, velő, kakastaréj, kakastöke és köröm is van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában