Kocsmakvíz

2024.09.15. 18:32

Battonyára érkeztek a játszani vágyó csapatok

A battonyaiak bebizonyították, a kocsmakvízre náluk éppen olyan komoly igény van, mint az angolszász területeken. A pubquiz műfaj magyarországi változata ebben a városban meghonosodott, köszönhető az ötletgazdáknak, a művelődési ház kollektívájának. Jót játszottak a napokban is, igaz, nem csak battonyaiak neveztek. A szellemi virtus a környező települések játékosait is inspirálta.

Csete Ilona

A kocsmakvíz alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartanak és 4-6 fős csapatok versenyeznek egymással. Idén 5 alkalmas kocsmakvíz bajnokságot hirdettek Battonyán. Ez az őszi volt a bajnokság 4. fordulója.

Battonya, csapatok, kocsmakvíz
Ők a Magasfeszültségű Kultúrharcosok, a 4. forduló győztesei. Fotó: Facebook

A csapatok összetétele változatos, de ami mindenkire egyformán jellemző: vidámság, a közösségi élménygyűjtés és a hangulatfokozás. Az 50 kérdésből álló próbatételben mindenki derekasan helyt állt és igazán szoros verseny alakult ki.

A kvízjáték első részében a győztes a Magasfeszültségű Kultúrharcosok elnevezésű csapat lett, ők megőrizték első helyüket a folytatásban is, így a bajnokság 4. fordulójának végére a legtöbb pontot is ez a csapat szerezte meg. Nyertek ezzel egy oklevelet és egy társasjáték vásárlási utalványt. A játékos megmérettetés remek hangulatban telt – írták közösségi oldalukon a szervezők. 

A közösségi élményekben gazdag és izgalmas műveltségi vetélkedő IV. fordulójának az eredménye: 1. Magasfeszültségű Kultúrharcosok, 2. Észbontók, 3. Fantázia, 4. NEMAkvíz, 5. Hivatal, 6. TudHAT, 7. BorOVIcska, 8. Félemelet.

Kocsmakvíz, ami közösséggé kovácsolja a bajnokság résztvevőit Battonyán. Fotó: Facebook

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában