Kaszaperi vigasság

2 órája

A kaszaperi falunap a teljesítmények elismeréséről és a szórakozásról is szólt - galériával

Erős emberek versenye, újszülöttek köszöntése, motorosok érkezése, felvonulása, díjátadó és sok találkozásra alkalmat adó községi rendezvénye ez a kaszaperieknek, vagyis a falunap. Igaz, a szervezők sokat kémlelték az eget, de szombaton reggel, délelőtt, sőt a délután jelentős részében bizakodók lehettek, majd bevonultak a tornaterembe. Sokan érkeztek kikapcsolódni, szórakozni a kaszaperi falunapra.

Csete Ilona

A kaszaperi falunapnak komoly hagyománya van. Ilyenkor a falu apraja, nagyja a település központjába látogat, hogy kedvére találjon ismerősöket, barátokat, sporttársakat, kicsiket és nagyokat. Megtelt a játszótér is, az árusok portékái kelendők voltak. Megízlelhették a sámsoniak palacsintáit is a helyiek. A testvértelepülések delegációit is várták.

kaszaperi falunap, újszülöttek, köszöntés
Köszöntötték az újszülötteket is a kaszaperi falunap keretében. Fotó: A szerző felvétele

A motorosok végigdübörögtek a község főutcáján. Sok csillogó lóerőt felvonultató gépcsoda mellett a veterán kort megélt motorjaikra büszke tulajdonosok is megmutatták, sőt, elmesélték, mi az ő kedvencük erénye: a tótkomlósi Rozsnyó Ferenc gyönyörű Pannóniájának az egyediségét például az adja, hogy (1972-es évjárat) háromhengeres.

Kaszaperi falunap az erő jegyében

A falunapon a technika szerelmesei mellett azok is élményeket gyűjthettek, akik kedvelik és értékelik a kiemelkedő sportteljesítményt: megkeresték Kaszaper bikáját! Tíz erős ember nevezett, a közönség remekül szórakozott. 

Majd a legkisebbekre irányult a figyelem, köszöntötték az újszülötteket, akiknek a neve felkerült a parkban felállított életfára is.

Köszöntötték a jubiláló párokat és települési díjakat adtak át. A képviselő-testület döntése értelmében polgármesteri elismerő oklevelet adományoztak Kinyóné Pável Éva védőnőnek, aki 2024-ben Steller Mária védőnői szakmai elismerés kapott.

Falunapon adták át a díjakat

Kaszaper önkormányzatának képviselő-testülete Kaszaper Község Szolgálatáért elismerő címet adományozott Kurilla-Simon Annamáriának, aki 2008 óta a Kaszaperi Humán Szolgáltató és Gondozási Központ intézményvetője. Annamária munkáját mindig a precíz, pontos munkavégzés jellemezte. Civilként is aktív: az Alapítvány a Kaszaperiek Boldogulásáért szervezet kuratóriumi elnöke. Ügyvezetőként irányította a Kaszaper Kulturális, Sport, Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft-t, valamint 5 évig önkormányzati képviselőként, 1,5 évig alpolgármesterként is képviselte Kaszapert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában