Munkácsy Negyed

2024.09.06. 11:53

Megvan a pontos időpont a kishíd átadására

Szeptember 27-én, pénteken 17 órakor várható a József Attila és a Deák utcákat összekötő kishíd átadása – ismertette Szarvas Péter, Békéscsaba polgármester nemrég sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Egyelőre nem lehet átkelni a kishídon, szeptember 27-én, pénteken 17 órakor adnák át. Fotó: Licska Balázs

A városvezető elmondta, hogy a kishíd elkészült, szinte száz százalékos állapotban van, a megnyitása előtt azonban le kell folytatni a forgalomba helyezési eljárást. Bízik benne, hogy az eljárás véget ér a tervezett átadásra, szeptember 27-ére, péntek 17 órára. Hozzáfűzte: egy látványos, attraktív, a Munkácsy Negyedhez méltó, a város presztízsét emelő híd született.

A kishídhoz kerül az Ásító inas, megnyithat újra a trafik is

A József Attila utcai hídfőnél helyezik el az ötödik köztéri alkotást a Munkácsy Negyedben: a Munkácsy Mihály egyik híres festménye által ihletett, az Ásító inas című szobrot. Kiemelte, hogy a József Attila utcai oldalon lévő trafik épülete is megújult – a város is támogatta a korszerűsítést –, és hamarosan ismét megkezdheti a működését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában