Árvízi védekezés

4 órája

Számos feladatot látnak el a kövizigesek a Dunánál

Tovább folytatják az árvízi védekezést a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) munkatársai. Szombaton is számos feladat várt az átvezényelt Békés vármegyei szakemberekre, dolgozókra a Dunánál.

Papp Gábor

A Lajta vízszintje Mosonmagyaróvárnál már pénteken elérte a tetőző vízszintet (286 cm), szintén pénteken tetőzött a Duna Komáromnál 790 centiméterrel, míg Esztergomnál 752 centiméterrel. A szombat hajnali órákban tetőzött 830 centiméterrel a Duna Budapesten.

árvíz, árhullám, kövizig
Számos feladatot látnak el a kövizigesek Almásfüzitőn is. Forrás: KÖVIZIG

Az árhullám tetőzését követően az említett településeken lassú apadás tapasztalható, mely során a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság ÉDUVIZIG és a KDVIZIG területére átvezényelt kollégái 24 órás figyelőszolgálatot látnak el. Kirendelt vízrajzi munkatársaik továbbra is állandó vízhozamméréseket végeznek a Lajta szükségtározó, illetve a Mosoni-Duna területén, míg geodétáik a vízállások rögzítésében segédkeznek. A tér- és vonalvilágítási szakcsoport a Szentendrei sziget négy helyszínén lát el szolgálatot.

Vízhozam mérése a Lajra bal partján. Fotó: KÖVIZIG

Az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladata a jelenségek észlelése, nyomonkövetése a szükséges beavatkozások azonnali megtétele. A sajtótájékoztatási szakcsoport feladata a Sződliget, Vác, Dunakeszi védekezési helyszíneken fotó és videóanyag készítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában