Békés vármegye

2 órája

Ezt néztétek ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat.

Beol.hu

Nézzük, mi érdekelte leginkább olvasóinkat

Forrás: shutterstock

Három autó karambolozott kedd délelőtt a 470-esen, Békés és Békéscsaba között. A járművek árokba sodródtak, azokat a békési önkormányzati tűzoltók áramtalanították.

Átadták a kishidat a Munkácsy Negyedben, illetve felavatták az Ásító inas szobrot, sokan fotózkodtak a helyszínen. Majd a korlátok mellé és a vízpartra gyűltek, ugyanis igazi látványosság kezdődött. A Csabagyöngye Kulturális Központ elől Szent Mihály-nap apropóján lampionos felvonulás indult kenukkal a vízen, a résztvevők átkeltek a kishíd alatt is.

Kedden délelőtt ismét útra kelt Ásós Géza, a békési Kira vendéglő, az ország első cigány éttermének vezetője és csapata, hogy ezúttal Szentendrén készítsenek babgulyást az árvízi védekezésben résztvevőknek. Ásós Géza és társai múlt héten Budapesten jártak, és ott főztek a finomságból a gátakon, az árvíz ellen védekezőknek.

Légiipari szakmai napokat tartottak csütörtökön és pénteken Békéscsabán, a repülőtéren. A pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerhették a közép- és felsőfokú intézmények kínálatát, a képzéseket, illetve a légiipari klaszter szereplőinek köszönhetően karrierlehetőségekkel találkozhattak. A légiipari szakmai napokon megjelentek a cégek termékei is, a diákok pedig közelről szemügyre vehették a repülőgépeket és a helikoptereket.

Közel ötven árus pakolta ki egykor szeretett, ám megunt és cserére ítélt könyveit – cd-, dvd-és bakelitlemezeit, társasjátékait – szombaton a Békés Megyei Könyvtár környékén. Így ismét rengeteg könyv cserélhetett gazdát a Munkácsy Fesztivál részeként, a civil kezdeményezésként rendezett, immár hatodik Csabai Könyvbörze keretében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában