Az időjárás miatt

11 órája

Figyelem! Változnak a Munkácsy Fesztivál hétvégi programjai Békéscsabán

A várható kedvezőtlen időjárás miatt változnak Békéscsabán a Munkácsy Fesztivál programjai – közölték a városházán. A Munkácsy Fesztivál péntektől vasárnapig tart a Munkácsy Negyedben.

Licska Balázs

Több ponton is változtattak a szervezők a várható kedvezőtlen időjárás miatt. A Munkácsy Fesztivál eredeti programjai közül van, ami átkerül másik időpontra, illetve van, ami elmarad.

Munkácsy Fesztivál, lampionos felvonulás, Békéscsaba
A Szent Mihály-napi lampionos kenus felvonulás szombat helyett pénteken 18.30 óra után lesz az Élővíz-csatornán a Munkácsy Fesztivál keretében. Fotó: Hajdú Hetény/Beol-archív

Így változnak a Munkácsy Fesztivál programjai

  • A Szent Mihály-napi lampionos kenus felvonulás nem szombaton lesz, hanem pénteken. A kishíd átadását és az Ásító inas szobrának leleplezését követően, tehát pénteken 18.30 óra után indul útnak a látványos programelem.
  • A szombat 14 órától tervezett Festők a negyedben című szabadtéri festés a bizonytalan időjárás és a festőeszközök vízérzékenysége miatt elmarad.
  • A szombat 20 órára tervezett lézershow, amely Munkácsy Mihály életéből villant fel képeket, továbbra is a Munkácsy Fesztivál kínálatban marad. Extrém viharos időjárásban nem tud elindulni a program, de enyhe eső esetén még látható lesz a lézershow a víztükör fölött.
  • A szombati Roy & Ádám Trió-koncert a Csabagyöngye Kulturális Központban lesz, nem a stégszínpadon.
  • A vasárnap 16 órára, a kishídra meghirdetett Alföld Quartet-koncert elmarad, máskor, később, egy megfelelően napos hétvégi időpontban lesz.

Néhány programot esőhelyszíneken tartanak a Munkácsy Fesztivál keretében

A Munkácsy Fesztivál egyéb programjait az esőhelyszíneken tartják meg a Munkácsy Negyed intézményei, tehát a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Munkácsy Emlékház, a Békés Megyei Könyvtár, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Békéscsabai Jókai Színház is – közölték.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában