Szárazság

2024.09.07. 14:58

Továbbra is öntözik a fákat, a virágokat Békéscsabán

A szárazság, a forróság miatt továbbra is rendkívül intenzív öntözésre van szükség Békéscsabán – mondta a minap sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester, hozzátéve, hogy mindez szokatlan szeptember elején.

Licska Balázs

Hozzátette, hogy a városi parkok, zöldfelületek, virágágyások és facsemeték öntözésére nagy hangsúlyt fektetnek a városgazdálkodási kft. szakemberei. Öt brigád, benne tizenhárom szakemberrel, öt jármű segítségével folyamatosan ezen dolgozik. 

öntözik, virágok, öntözés
A városgazdálkodási kft. szakemberei nagy hangsúlyt fektetnek az öntözésre. Fotó: Bencsik Ádám

A tervek között szerepel, hogy jövőre az eddiginél is hatékonyabbá teszik az öntözést, mivel a városvezető szerint arra kell számítani, hogy továbbra is forró, száraz nyarak lesznek. Például a fák esetében öntözőzsákos megoldásban gondolkodnak. Érdekességként megemlítette, hogy a vártnál korábban kezdődött el a lombhullás. A városgazdálkodási kft. munkatársai ezért több helyen is elkezdték összegyűjteni a szárazság miatt lehullott faleveleket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában