8. Linamar jótékonysági futóverseny

2 órája

Örömfutás Réka bemelegítése után a gyopárosi tó körül - galériával, videóval

Az egészséges életmód, a támogatás és a közös sportolás örömének jegyében rendezte meg szombaton a Linamar Hungary Zrt. a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára a 8. jótékonysági futóversenyét. Idén is nagyon sokan neveztek. Ezzel valamennyien hozzájárultak az alapítvány mentőautójának a fenntartásához, az alapítvány működéséhez. A helyszíni versenyen, Gyopároson, a versenytávokon résztvevő futók bemelegítését Rubint Réka vezette, majd ő is csatlakozott a futókhoz 2 kilométeren.

Csete Ilona

A Linamar Hungary Zrt. jótékonysági futóversenyére megérkeztek szombaton reggel a kicsik (sőt, picik) és a felnőttek, a BSI Békéscsabai Futónagykövetek, Kárpáti Andrea, valamint Tóth László, hogy kiváló időben közös futásra hívják mindazokat, akik szeretnének megmozdulni egy jó ügy érdekében.

A jótékonysági futóversenyen sok szelfi készült Rubint Rékával
A jótékonysági futóversenyen sok szelfi készült Rubint Rékával. A szerző felvétele

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan, a nevezési díjak közvetlenül a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számlájára érkeztek. A helyszínen megtudtuk, idén 230 online csatlakozójuk volt, Gyopárosra pedig 300 futó érkezett kísérőikkel, szurkolókkal. A támogatás 100 százalékban a koraszülöttmentő autó fenntartását és az alapítvány munkáját segíti.

A legkisebbek is rajthoz álltak és futottak
A legkisebbek is rajthoz álltak és futottak. A szerző felvétele

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke a megnyitón csapata nevében köszönte meg valamennyi résztvevő futónak, szervezőnek azt a befektetett munkát, aminek az eredményeként segítik a koraszülöttmentést. Bejelentette, eddig 1025 koraszülött életét mentették meg. Amikor az alapítvány létrejött, elsők között keresték meg a megye legnagyobb foglalkoztatóját. A társaság felkarolta a kezdeményezést, és azóta megszervezi évről évre ezt a kiváló rendezvényt.

A futóverseny megnyitóján balról Parászka Tibor, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Tóth László
A futóverseny megnyitóján balról Parászka Tibor, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Tóth László. A szerző felvétele

– Hálás szívvel mondunk köszönetet a Linamar vezetésének, a futónagyköveteknek és Rubint Rékának, aki Budapestről eljött, hogy még emlékezetesebbé tegye ezt a napot – fogalmazott a megnyitón az alapítvány elnöke. A Linamar humánpolitikai igazgatója, Parászka Tibor azt hangsúlyozta, az elkötelezett futóké az érdem, akik évente visszatérnek egy jó ügyet támogatni. De e mellett a figyelem fenntartása is a cél, hiszen az élet kezdetén vannak jelen a koraszülöttmentők, és ahol szükség van rájuk, mennek, segítenek. Az igazgató más jó példákat is sorolt, e futóverseny kapcsán egy másik céggel karöltve az orosházi kórház szülészeti osztályán a klimatizálásban tudtak segíteni.

– Ha futásról van szó, szívesen jövünk, támogatjuk a rendezvényt, sok már az ismerős arc – fogalmazott a futónagykövet, Tóth László. Kiemelte, a rendszeres testmozgás fontosságát, majd elindította a gyaloglók, később a legkisebbek rajtját. Lelkesedésben, szurkolásban nem volt hiány!

Rubint Réka érkezésével pedig kezdetét vette az alapos bemelegítés. Ő is összefutott a szó igazi értelmében ismerősökkel, bejelentette, 2 kilométert szeretne ő is futni ebben a szép, tóparti környezetben az orosháziakkal és mindazokkal, akik ezt a napot a sportnak, a közösségi élménynek szentelik.

Ezután rajtoltak el a hosszabb távokra nevező futók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában