Békéscsaba

3 órája

Problémafeltáró foglalkozást tartottak az UNICEF munkatársai a Kós-iskola diákjainak

A Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában hétfőn délelőtt rendezték meg az UNICEF Magyarország „Rajtad áll a jövőd! című programjának első fázisát, mely egy fiatalokat érintő problémafeltáró foglalkozást, valamint programbemutatást foglalt magába.

Dinya Magdolna

Az UNICEF Magyarország „Rajtad áll a jövőd!”programjába tíz szakképzési iskolát választanak ki az ország különböző pontjairól. A Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában is elindították ezt a problémafeltáró foglalkozást. Cél, hogy a diákok feltárják azokat az iskolai dolgokat, amelyek számukra nem annyira tetszenek és melyeket a saját erősségeik mentén meg is tudnak változtatni. 

problémafeltáró foglalkozás, UNICEF, Kós Károly, diákok
A problémafeltáró foglalkozást az UNICEF Magyarország munkatársai tartották a középiskolás fiatalok részére Fotó: Beol.hu

A diákok négy kiemelt témában dolgozhattak

A program következő szakaszában a diákok csapatokban dolgozhatnak és pályázhatnak. A tanév során mentorálással, szakértői támogatással, valamint pénzügyi nyereménnyel is segítik őket. A diákok négy kiemelt témában dolgoztak, ezek közé tartozott a környezetvédelem, oktatás, gyermek részvételiség és a lelki egészség. Ezek mind olyan területek, amelyek különösen foglalkoztatják a fiatalokat, és gyakran olyan problémákat valamint megoldásokat vetnek fel, amelyekre a koordinátorok sem gondolnának. 

Megoldásokat kerestek a problémafeltáró foglalkozáson

Ezen program társadalmi innovációs kezdeményezésként abban segíti a fiatalokat, hogy megoldást keressenek valamely őket is érintő társadalmi problémára, a közös alkotási folyamattal pedig abban, hogy olyan társadalmi vállalkozási ötleteket dolgozzanak ki, amelyek megváltoztathatják a világot. A program célja, hogy lehetőséget teremtsen a fiataloknak saját tanulási környezetük fejlesztésére, a társadalmi felelősségvállalás erősítésére és helyi diák közösségük megszervezésére. Ehhez megfelelő eszköztárat biztosítanak, hogy a fiatalok aktívan részt vehessenek az őket érintő problémák feltárásában, a megoldások kidolgozásában, valamint ezek megvalósításában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában