Költségvetés

2024.09.06. 20:18

Sok feladatot vállal önként a kötelezők mellé Sarkad

Továbbra is stabil az önkormányzat pénzügyi helyzete, egyensúlyban van a költségvetés Sarkadon – ismertette dr. Mokán István polgármester a képviselő-testület nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

A helyi grémium elé került adatok alapján az első félévben a tervezett bevételek 74 százaléka folyt be a városi kasszába, míg a kiadások 33 százalékban teljesültek az első hat hónapban. 

Gyermekszületési támogatással is segítik a családokat Sarkadon
Gyermekszületési támogatással is segítik a családokat Sarkadon Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

– Az összefogás, az együtt gondolkodás és a takarékos gazdálkodás meghozta az eredményt – hangsúlyozta dr. Mokán István polgármester, hozzátéve, hogy amikor tervezték a költségvetést, akkor a reális bevételek és a vágyott kiadások között több 100 millió forintos eltérés mutatkozott, ebből a helyzetből kellett egyensúlyt teremteni.

Kiemelte: a kötelezők mellett az önkormányzat olyan feladatokat is ellát, amelyek nem kötelezők, ugyanakkor hozzátartoznak a mindennapokhoz. Példaként hozta fel, hogy civil szervezetek rendezvényeit segítik, ösztöndíjat biztosítanak a fiataloknak, gyermekszületési támogatást adnak a családoknak, segítik a fiatalok első lakáshoz jutását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában