Sarkad

2024.09.07. 11:28

Kérte, hogy legyen vécé a temetőben

Építsenek vizesblokkot a Szigeti temetőben – ezt kérte Sárosi Mátyás önkormányzati képviselő. Mindez téma is volt a minap Sarkadon, a képviselő-testület ülésén, ugyanis válaszolt a felvetésre a sírkert tulajdonosa, a Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség.

Licska Balázs

A református egyházközségnél jelezték, hogy bár az egyházközség a Szigeti temető tulajdonosa, az üzemeltető az önkormányzat, pontosabban a városgazdálkodási iroda. Ebből adódóan szerintük közös gondolkodásra van szükség. Támogatták, hogy készítsenek egy felmérést, mennyibe kerülne a beruházás, és a megvalósítás érdekében keressenek pályázatot. Kiemelték, hogy minden észszerű és pénzügyileg is kivitelezhető megoldásra nyitottak.

vécé, temető, vizesblokk
A temető tulajdonosa, az egyházközség, valamint az üzemeltető önkormányzat felméri, hogy mennyibe kerülne a beruházás. Illusztráció: Shutterstock

Az ülésen dr. Mokán István polgármester szintén aláhúzta, hogy fontos az együttműködés az önkormányzat és a református egyházközség között ebben a tekintetben is. Megjegyezte, hogy nem éri meg temetőt üzemeltetni – amit ugye a város végez –, mivel lényegesen magasabbak a költségek, mint a bevételek. Hangsúlyozta, hogy az üzemeltetést nem szabad összekeverni a temetkezési szolgáltatással, az teljesen más lapra tartozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában