Pályaorientációs vetélkedő

Tegnap, 6:59

Próbáld ki magad szakácsként vagy asztalosként!

Két egyáltalán nem szokványos, pályaorientációs vetélkedőt szervez 6-7-8. osztályos diákokból álló háromtagú csapatoknak a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A tanulóknak lehetőségük nyílik kipróbálni, hogy milyen szakács vagy pincér, burkoló vagy asztalos válna belőlük.

Licska Balázs

Két pályaorientációs vetélkedőt hirdet a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a 6-7-8. osztályosoknak – közölték.

szakács, asztalos, pályaorientációs vetélkedő, kamara
Felső tagozatos diákoknak szervez nem szokványos, fa- és építőipari, illetve turizmus-vendéglátás pályaorientációs vetélkedőt a kamara. Illusztráció: Shutterstock
  1. Az egyik vetélkedőt azoknak ajánlották, akik szeretnek sütni, főzni, kipróbálnák magukat pincérként vagy idegenvezetőként.
  2. A másikat pedig azoknak, akik szeretik a technikaórákat, szívesen barkácsolnak, fúrnak és faragnak, és próbára tennék kézügyességüket burkolás vagy festés-mázolás közben.

A kamaránál hangsúlyozták: a megmérettetések azon túl, hogy izgalmasak és szórakoztatóak, bepillantást engednek a középiskolai tanműhelyekbe is. A döntőn a gyerekek sokkal többet látnak a Békéscsabai Szakképzési Centrum két intézményéből, a Zwackból és a Kósból, mint egy átlagos nyílt napon. A vetélkedőn ugyanis a helyi szakoktatók segítik és zsűrizik a feladatvégzést, vagyis a felső tagozatosok testközelben érezhetik, hogy milyen is a középiskolák hangulata – és mindezt ráadásul nagyszerű nyereményekért tehetik.

A kétfordulós, a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott vetélkedőre október 11-ig lehet jelentkezni. A versennyel kapcsolatban bővebb információt

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában