Rangos díjat kapott

2024.09.08. 12:40

Magyar Nemzeti Vadászrenddel ismerték el Békés vármegye fővadászát

Zuberecz Tibornak, Békés vármegye fővadászának kiemelkedő szakmai teljesítményét, a vadgazdálkodás és a vadászat érdekében kifejtett erőfeszítéseit, valamint az ágazati érdekképviseletekben végzett munkáját Magyar Nemzeti Vadászrenddel ismerték el a minap. A vadászkamara vármegyei titkára, a vadászszövetség Békés vármegyei elnökhelyettes-fővadásza a minap vette át a rangos elismerést Lakitelken, az országos vadásznapon.

Nyemcsok László

Zuberecz Tibor Kondoroson élő, Békéscsabán dolgozó okleveles tanító, vadgazdálkodási szakmérnök. Méltatásában elhangzott, diplomamunkáját a szürke fogoly megmentésének szentelte. Szakmai életútja is e vadfajhoz kötődik: 1998-ban kezdte fővadászi tevékenységét a Kondorosi Gazdák Vadásztársaságnál, mint az Országos Fogolyprogram koordinátora.

vadászrend, Zuberecz Tibor, vadász
A díj átadása után Nagy István agrárminiszter, Zuberecz Tibor és dr. Jámbor László, az OMVK elnöke Forrás: Országos Magyar Vadászkamara

Békés vármegyei vadászok emlékhelyének kialakítása is köthető a nevéhez

2005-től az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Békés vármegyei titkára és a Békés vármegyei Vadászszövetség elnökhelyettes-fővadásza. Mindkét érdekképviselet munkájában aktívan részt vesz. A kamara szakbizottságaiban (vadvédelmi és vadgazdálkodási, természetvédelmi, oktatási, valamint a vadászati hagyományokat ápoló és kulturális bizottság) állandó és külsős tagjaként folyamatosan tevékenykedett és tevékenykedik.
Zuberecz Tibor az érdekképviseleti tevékenység mellett mindig is szívügyének tekintette a vadgazdálkodás, a vadászat és a természetvédelem fontosságának hiteles bemutatását a nem vadászó közönség számára.
Az iskolákban és a különféle civil egyesületekben megtartott, ez irányú előadásainak száma meghaladja a százat. Ezenfelül nevéhez fűződik jó néhány, Békés vármegyéhez kötődő jeles vadászember emlékhelyének kialakítása, például dr. Sterbetz István, dr. Mészáros Kálmán, a Wenckheim család, vagy a Csákói Agarász Egylet.

Több mint 1300 kötetes a vadászati szakkönyvtára

Munkásságának pillérét képezi a Kondorosi Gazdák Vadásztársaság – ahol elnöki funkciót tölt be –, valamint a több mint 1300 darabból álló vadászati szakkönyvtára, ami országos viszonylatban is egészen kivételes.
E színes és sokrétű tevékenységét, kiemelkedő szakmai teljesítményét, a vadgazdálkodás és a vadászat érdekében kifejtett erőfeszítéseit, valamint az ágazati érdekképviseletekben végzett munkáját Magyar Nemzeti Vadászrenddel ismerték el a kitüntetést alapító szervezetek: az Agrárminisztérium, az Országos Magyar Vadászati Védegylet, a SEFAG Zrt., az Északerdő Zrt., a Zalaerdő Zrt., a Nimród Vadászújság, a Nimród Alapítvány és a VadCoop Bérkilövő Vadásztársaság.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában