Képviselő-testület

2024.09.05. 14:31

Fejlesztések: városkártyát is bevezetnének Gyomaendrődön

Toldi Balázs a napokban összegezte a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzottakat. Gyomaendrőd polgármestere beszámolt az ülésen tárgyalt fontos döntésekről, és ismertette a város jövőjére vonatkozó terveket.

Dinya Magdolna

Toldi Balázs polgármester ismertette a terveket és a célkitűzéseket Fotó: Beol.hu/Archív

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere elmondta, a közelmúltban fontos kérdésekben hoztak döntéseket. A testület napirendre vette a Határ Győző Városi Könyvtár egyik feladatának megszüntetését, ehhez sorolható a Vidovszky Béla Városi Képtár támogatójegyének meghatározása is. Az Aranka Játékbaba Múzeumban lévő babák a Határ Győző Városi Könyvtárban voltak nyilvántartva, azonban ez a feladatellátás átkerül a Kállai Ferenc Integrált Kulturális Intézmény és Művelődési Ház feladatköréhez. Tulajdonképpen Vidovszky Béla Városi Képtár, az Aranka Játékbaba Múzeum és a Kállai Ferenc emlékkiállítás új múzeumegységet alkot. Emellett a testület támogatójegyet vezet be, és forrást biztosít a múzeumnál lévő kávézóhelység berendezéséhez, melyet az október 4-i Kállai Napokig és a hivatalos megnyitóig kívánnak megvalósítani.

Városkártyát vezethetnének be Gyomaendrődön

A képviselő-testület foglalkozott két stratégiai döntéssel is. Felhatalmazást kapott a hivatal a városkártya bevezetésére és az inkubátorház fejlesztésére. A városkártya ötletével már régebb óta foglalkozik a hivatal és az önkormányzat. A gyomaendrődiek helyben vásárláskor kedvezményeket kaphatnának a helyi vállalkozásoktól és gazdaságoktól. Céljuk, hogy a kártyával és a kedvezményekkel több helyben működő szolgáltatást vegyenek igénybe a lakosok, amit egy kedvezményes ösztönzőrendszeren keresztül szeretnének megvalósítani. A testület legutóbbi ülésén megismerkedett a rendszer működésével, és a tagok megpróbálták meghatározni azokat az egyéb célokat és irányelveket, hogy mely szolgáltatások területén lenne érdemes ezeket bevezetni. A hivatal feladata most az, hogy összefoglalja és leírja a rendszert, majd felvegye a kapcsolatot a helyi vállalkozásokkal és gazdálkodókkal, hogy felmérje csatlakozási hajlandóságukat, illetve hogy a kedvezményes vásárlásokkal kapcsolatban milyen feltételeket tudnának biztosítani. Ez egy többlépcsős folyamat, melynek első lépései már elkezdődtek.

Fejlesztenék az inkubátorházat is

A másik stratégiai kérdés az inkubátorház fejlesztése volt. Az ipari parkban található inkubátorház több mint tíz éve készült el, és jelenleg 95 százalékos kihasználtsággal működik. A testület megvitatta, hogyan lehetne bővíteni az inkubátorházat, és milyen anyagi feltételek mellett lenne megvalósítható. Pénzügyi terveket kívánnak kidolgozni, hogy felmérjék a beruházás megtérülését, valamint azt is, hogy milyen további gazdasági előnyökkel járhat az önkormányzat számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában