Megemlékezés

2 órája

A magyar népnek sokkal erősebb a szabadságvágya, mint a félelem - galériával

Október 23-a minden évben ünnepelni hív bennünket itt, Békésen épp úgy, mint bárhol, ahol magyar ember él a Földön. Ünnepelni a vérrel kivívott szabadságot, a forradalmárok, a pesti srácok hősiességét, bátorságát, egy nemzet tettre kész megmozdulását – hangsúlyozta Dankó Béla országgyűlési képviselő. A megye névadó településén szerdán délelőtt a Forradalmi Emlékműnél tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Papp Gábor

Az országgyűlési képviselő az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján elmondta, október 23-án ünnepeljük hazánkat, a magyar nemzetet, hogy a borús időkben újra és újra meg tud mutatkozni, hogy e népnek sokkal erősebb a szabadságvágya, sokkal erősebb a nemzeti identitástudata, mint a félelem, ami az 56-hoz hasonló baljós időkben át tudja szőni az ember testét és lelkét.

1956-os forradalom és szabadságharc, megemlékezés, Békéls
Emléknap október 23-án Békésen az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére.
Forrás: Jenei Péter

1956-os forradalom és szabadságharc: a szabadság nekünk életösztön

Dankó Béla kiemelte, az ünnepben azonban az is benne van számunkra, hogy a vérrel kivívott szabadság esete nem egyedi, ezeréves keresztény történelmünk hasábjai újra és újra súlyos áldozatokat kívántak nemzetünktől szabadságunk, önállóságunk, szuverenitásunk megszerzésének, vagy éppen megtartásának érdekében.

– Mert a szabadság nekünk magyaroknak életösztön. A szabadságért olykor harcolni kell, olykor megvédeni, mert különben elveszünk. Mi magyarok abban a nehéz helyzetben vagyunk, hogy a szabadságot sosem kaptuk ingyen, azért harcolni kellett és ez ma sincs másképp – hangsúlyozta Dankó Béla.

Fotó: Jenei Péter

Dankó Béla hangsúlyozta: "Mi magyarok abban a nehéz helyzetben vagyunk, hogy a szabadságot sosem kaptuk ingyen, azért harcolni kellett és ez ma sincs másképp."

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában