Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 26.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 26-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Nyolc embert vettek eddig őrizetbe azzal a hatóságok által terrorcselekményként kezelt támadással összefüggésben, amelynek során egy 15 éves fiú egy rendőrt megölt, egy másikat pedig súlyosan megsebesített csütörtök este az északnyugat-boszniai Bosanska Krupa egyik rendőrőrsén - közölte Adnan Beganovic, az érintett kanton rendőrségi szóvivője szombaton.

Kiskunhalason a kisgyermek kiszaladt az utcára, így ütötte el az arra haladó autó. A baleset után a család egy emberként a kocsira támadt...

A zebrán átkelő gyalogosok közé hajtott a napokban egy autós Szarvason, centiken múlott, hogy nem történt tragédia. A döbbenetes videót a TV2 Tények mutatta be.

Jármű önkényes elvétele és lopás miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy jelenleg 17 éves és 18 éves fiú ellen. A gyomaendrődi fiatalok nem egészen két nap leforgása alatt öt autót kötöttek el és fosztottak ki – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen. Közérdekű munkára ítélhetik a vádlottakat.

A jószándékú adományozóknak köszönhetően 1 368 500 forint összegű támogatás gyűlt össze Kondoroson Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász, Kondoros díszpolgára gyógykezelésének támogatására. Ribárszki Péternek, Kondoros polgármesterének a meghívására csütörtökön a városban járt Ónodi Henrietta testvére, Barbara.

Mindenki véleményére kíváncsi a kormány a béremeléssel kapcsolatban. A kormány egy többéves, előre kiszámítható béremelési programot szeretne, amellyel elérhető lesz a négyszázezer forintos minimálbér és az egymillió forintos átlagbér.

Gyorsuló pályára álltak a Békéscsabát érintő közlekedési beruházások – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, aki az Építési és Közlekedési Minisztérium két államtitkárával tárgyalt pénteken Békéscsabán, a városházán.

Sokan küldetésüknek gondolják a vízimadarak etetését, mert szerintük így segítenek nekik. Ez hatalmas tévedés, ugyanis aki ezt teszi, nagy veszélybe sodorja ezeket az állatokat.

A Csabai Kolbászhimnusz hangjaira szombaton délelőtt elstartolt a 27. Csabai Kolbászfesztivál leginkább várt, és legtöbb csapatot felvonultató eseménye, a frisskolbászkészítő-verseny a CsabaPark két sátrában, a Mokryban és a Munkácsyban. Csaknem 600 csapat gyúrta a kolbászt.

Vasárnap hajnalban egy órával vissza kell állítani az órákat, megkezdődik a téli időszámítás. Megszokott művelet ez már, de vajon mit gondolnak róla a csabaiak?

Mosolyogni, tessék! Békésben is feltűnhet a fényképező autó!

A mesterséges intelligenciát az ember teszi jóvá, vagy rosszá. Badinszky Áron jogász, az ELTE munkatársa, az MI jogi szabályozásának szakértője arról beszél, hogyan maradhat a mesterséges intelligencia hosszú távon hasznos az emberiség számára? Miért kulcsfontosságúak a jó minőségű adatok? Mit lehet tenni a deepfake ellen és mik azok a mesterséges intelligencia sandboxok?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában