Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 27.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 27-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Vasárnap reggel tűz ütött ki egy kunszentmártoni lakóházban, a romok átvizsgálása után derült ki, hogy az eset tragédiával végződött.

Halál a mélygarázsban: már csak egy életet menthettek meg a rendőrök. A négylábúak gazdái elmondták, hogy eddig is rendszeresen a kocsiban hagyták a kutyákat, vizet tettek ki nekik, illetve ujjnyira lehúzták az ablakot, a módszer idáig mindig bevált. A tulajdonosokkal szemben állatkínzás miatt indult eljárás.

Mindenki megsérült abban a balesetben, amely szombaton este történt Békéscsaba határában. A frontális baleset során két autó ütközött.

Migránsokat szállított egy személyautó zárt csomagtartójában az a 45 éves romániai férfi, aki ellen vádat emelt a Battonyai Járási Ügyészség. A vádlottnak folytatólagosan, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt kell felelnie. A vádhatóság végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott, illetve azt, hogy a férfit utasítsák ki Magyarország területéről.

A hétfőn induló nemzeti konzultáció legfontosabb témái. A kormány erős felhatalmazást vár az emberektől.

Szombaton elstartolt a 27. Csabai Kolbászfesztivál leginkább várt, és legtöbb csapatot felvonultató eseménye, nemzetközi kolbászgyúró verseny a CsabaParkban. A rangos eseményen csaknem 600 csapat versengett, melynek most elhoztuk az eredményeit.

Kolbászt bárki tud készíteni, no, de a töltött káposzta, ez az igazi kihívás. Ez volt a véleménye a legtöbb csapatnak, akik főzőkanalat ragadtak vasárnap reggeltől a Csabai Kolbászfesztivál töltöttkáposztafőző-versenyén, a CsabaParkban. Az Aranybogrács-díjért zajlott a verseny, a Tímár András olimpiai és világbajnoki dobogós mesterszakács vezette zsűri még végzi az ételek értékelését.

Már több mint 700 ezren regisztráltak a Gondosóra programra. Mostanra minden harmadik 65 év feletti magyar gondosóra-felhasználó.

Molekulák tízezrei várják az ételünkben, hogy rájöjjünk, pontosan mire jók. A táplálkozástudomány még fel sem tett kérdéseire Barabási Albert-László hálózatkutatásai adhatnak választ.

A Békéscsabai Fényesi Tanyák Lovas Barátai ismét megrendezték a már hagyományos lovas és lovas kocsis lidércmenetet szombaton délután a megyeszékelyen, a Kastély-szőlőkben, a városrészen található kiskertekben, illetve a Lencsési lakótelepen. A közösségépítő attrakció, a kedves lovas menet legfőbb célja, hogy a lassan szomorkássá váló őszi időben, a közelgő halottak napi ünnepkört megelőzően jókedvet vigyenek a gyerekek, a családok, az idősek életébe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában