Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 28.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 28-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Gázszivárgás miatt robbanás történt Békésszentandráson hétfőn délután fél öt után, a Hunyadi utcában. A katasztrófavédelemnél közölték, egy melléképület konyhájában egy sérült vezetékből áramlott ki a gáz, amely utána belobbant. Az esethez a szarvasi hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre mentőhelikopter érkezett. Elsődleges információink szerint ketten sérültek meg az eset során.

Fiatalok vitatkoztak össze hétfőre virradóra Békéscsabán, a Gyulai úton. A vita során az egyik fiú könyékkel arcon ütötte a másikat, aki súlyosan megsérült. A Békéscsabai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Kigyulladt egy hévízi hotel, 388 embernek kellett elhagyni az épületet. A hotel alagsorában a liftház panelja gyulladt ki.

Teljes hosszában megújul az Elek és Kétegyháza közötti 4435-ös számú út. Az útfelújítás első üteme már elkezdődött, a beruházás 253 millió forint hazai forrásból jön létre, és várhatóan év végéig be is fejeződik. Ha minden jól megy, akkor a második ütemmel pedig jövő nyárra végeznek majd.

Magyarország meg tudja csinálni! címmel hétfőn útjára indult az újabb nemzeti konzultáció. Mutatjuk a kérdéseket.

A jogosítvány egy fontos mérföldkő a gyermekek életében az önállóság felé, de fontos, hogy a vezetői engedély megszerzése után tartsák be a fokozatosság elvét – hívta fel a figyelmet egy videóban a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség, amelyet megosztott a Békés vármegyei rendőrség is.

A zene tudományosan igazoltan gyógyít – nem mindegy, melyik. Be kell építeni az életünkbe: bizonyítottan csökkenti a szorongást és a depressziót, lassítja az idősek leépülését.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a külhoni magyar közösségek mind meg tudjanak maradni a szülőföldjükön – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén.

Ismét nagy sikert aratott Magyarország egyik legjelentősebb gasztronómiai fesztiválja, a Csabai Kolbászfesztivál. Hogy száz év múlva is lesz-e még Csabai Kolbászfesztivál, arra a kérdésre ma nyilván senki nem tud választ adni, mindenesetre eljátszottunk a gondolattal és megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, mit gondol erről.

A Gyulai Kertbarátnők főzték a legjobb töltött káposztát a Csabai Kolbászfesztivál versenyén. Itt vannak a mangalicatöltő-verseny legjobbjai is.

Ha keveset alszunk, az a külsőnkön is nyomot hagyhat – ez ellen azonban szerencsére tehetünk, ha betartjuk egy alvásszakértő tippjeit a szépítő alváshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában