Állatok világnapja

1 órája

Szikhát lakóinak gyűjtöttek az orosháziak

Szikhát lakóinak szervezett adománygyűjtést Orosházán a Petőfi művelődési központ. Az állatok világnapjának ez is a célja, felhívni a figyelmet a felelős állattartásra, a segítségre. A felhívásban megfogalmazták: a mentett állatoknak szükségük van állateledelre, a gondozóknak az ellátáshoz fertőtlenítő szerekre, a telep tisztán tartásához eszközökre.

Csete Ilona

Érkezik az adomány az Orosházi Állat És Természetvédő Közhasznú Egyesület – Szikhát Kutyamenhelyre. Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az állatok világnapjához kapcsolódóan szervezte meg a Petőfi művelődési ház a már hagyományos gyűjtést. Az orosházi állatbarátokat várták adományaikkal. Több héten át érkeztek a segítők. Sokan csatlakoztak, főként magánszemélyek, de volt, hogy óvodás csoport vitt adományt.

Érkezik az adomány az Orosházi Állat És Természetvédő Közhasznú Egyesület – Szikhát Kutyamenhelyre. Fotó: Kecskeméti Krisztina

A világnapon kivitték Szikhátra az orosháziak felajánlásait, amit nagy örömmel fogadtak. Az Orosházi Állat- És Természetvédő Közhasznú Egyesület – Szikhát Kutyamenhelyen pedig köszönetüket fejezték ki, jelezve, a segítség mindig jókor érkezik. A Petőfi művelődési központnak nem ez az első akciója. A korábbi években az állatok világnapja mellett (adventi időszakban is) több önkéntes délutánt is tartottak az állatvédő egyesülettel közösen. A legfontosabb cél: hangsúlyozni az állat- és természetvédelem fontosságát, az önkéntesség és az örökbefogadás jelentőségét.

Hírportálunk megtudta, az állatok világnapja alkalmából a legkisebbek, de középiskolások is gyűjtöttek a menhely kutyái számára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában